Multilevel heuristics for task assignment in distributed systems
Dağıtık sistemlerde çok düzeyli görev atama algoritmaları
  1. Tez No: 79320
  2. Yazar: MURAT İKİNCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEVDET AYKANAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Task assignment, distributed systems, task clustering, multilevel task assignment methods, Kernighan-Lin Heuristic
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Görev atama probleminin amacı bir dağıtık sistemdeki görevlerin işlemcilere yürütme ve iletişim giderlerinin toplamını en küçük yapacak biçimde atamaktır. Bu çalışmada, görevlerin iletişim zamanlarının yanı sıra yürütme zamanları arasındaki farkı da dikkate alan yeni bir topaklama yöntemi önerilmiştir. Bu topaklama yöntemi uygun atama yöntemleri ile birlikte her türlü görev atama problemine en iyiye yakın çözümler bulabilecek olan iki-evreli atama algo ritmaları oluşturmak için kullanılmıştır. Bunlara ek olarak, çizge/hiperçizge parçalamada kullanılan çok düzeyli çizenek görev atama problemine uyarlan mıştır. Çok düzeyli atama algoritmaları görevleri birleştirerek asıl problemi küçültür, en küçük problem için bir başlangıç ataması bulur, sonra bu ata mayı her düzeyde iyileştirerek asıl probleme doğru yansıtır. Bu çalışmada çok düzeyli atama algoritmaları için bir çok topaklama çizeneği önerilmiştir. Bütün önerilen algoritmalar iki güncel algoritma ile karşılaştırılmış ve başarımları bir deneysel çalışma ile değerlendirilmiştir. Deney sonuçları göstermiştir ki önerilen algoritmalar varolan iki algoritmadan da daha iyi çalışmaktadır. Anahtar kelimeler. Görev atama, dağıtık sistemler, görev topaklama, çok düzeyli görev atama yöntemleri, Kerninghan-Lin algoritması
Özet (Çeviri)
Task assignment problem deals with assigning tasks to processors in order to minimize the sum of execution and communication costs in a distributed sys tem. In this work, we propose a novel task clustering scheme which considers the differences between the execution times of tasks to be clustered as well as the communication costs between them. We use this clustering approach with proper assignment schemes to implement two-phase assignment algorithms which can be used to find suboptimal solutions to any task assignment prob lem. In addition, we adapt the multilevel scheme used in graph/hypergraph partitioning to the task assignment. Multilevel assignment algorithms reduce the size of the original problem by collapsing tasks, find an initial assignment on the smaller problem, and then projects it towards the original problem by successively refining the assignment at each level. We propose several clus tering schemes for multilevel assignment algorithms. The performance of all proposed algorithms are evaluated through an experimental study where the as signment qualities are compared with two up-to-date heuristics. Experimental results show that our algorithms substantially outperform both of the existing heuristics.