A Simulation study on HTTP performance analysis in terms of its rnteraction with TCP
TCP etkileşimli HTTP performans analizi için simülasyon çalışması
- Tez No: 79334
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ARIKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Internet, HTTP, TCP, boruhattı, TCP başlangıç bölüt pencere büyüklüğü. iv, Internet, HTTP, TCP, pipelining, TCP initial window size. m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Deniz Gürkan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal Arıkan Eylül 1998 Bu tezde hiper metin aktarım protokolünün (HTTP) TCP ile etkileşimi göz önünde bulundurularak performans analizi için bir simülasyon çalışması yapılmıştır. Ağlararası bağlantılar üzerindeki gecikmenin azaltılması uygulama ve aktarım katmanlarındaki pro tokollerde değişiklikler yapılarak sağlanabilir. Simülasyonlar için, HTTP/1.0 ve HTTP/1.1 modelleri Ağ Simülatörü (Network Simulator) adlı simülasyon paketi kullanılarak gerçek leştirilmiştir. Dört değişik bağlantı mekanizması gerçekleştirilmiştir. Bunlar seri, paralel, boruhattı ve bölüt doldurmak bağlantılardır. Seri ve paralel bağlantıların performansları karşılaştırma amaçlı olarak simüle edilmiştir. Bunlar, HTTP/1. 0'm bağlantı mekaniz malarıdır. HTTP/1.1 'de önerilen değişiklik boruhattı bağlantısıdır. Bölüt doldurmak bağlantı, boruhattı bağlantı olayını değiştirerek gerçeklendirildi. Her değişikliğin per formansı denendi ve HTTP/1.0 bağlantı olaylarıyla karşılaştırıldı. Simülasyonlarda kul lanılan trafik durumları için, etkin ağ sayfası erişme hızlarına göre boruhattı ve bölüt doldurmak bağlantılar çok daha iyi performans gösterdiler. Buna ek olarak, TCP 'ye değişiklik şeklinde, başlangıç bölüt pencere büyüklüğü arttırıldı ve başlangıç bölüt pencere büyüklüğünün bir bölüt olduğu olaylarla karşılaştırıldı. Başlangıç bölüt pencere büyük lüğünün 1 iken 2 ve 3 yapılmasının her bağlantı mekanizmasının performansını önemli ölçüde arttırdığı gözlendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SIMULATION STUDY ON HTTP PERFORMANCE ANALYSIS IN TERMS OF ITS INTERACTION WITH TCP Deniz Gürkan M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal Ankan September 1998 In this thesis, we have performed a simulation study on performance analysis of HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) in terms of its interaction with TCP (Transmission Con trol Protocol). The latency through internet connections can be reduced by making mod ifications on the application and transport layer protocols. For the simulations, we have built models of HTTP/1.0 and HTTP/1.1 using a simulation package Network Simula tor. Four different connection mechanisms have been realized. They are serial, parallel, pipelined and segment-filled connections. Serial and parallel connections are simulated for comparison purposes. These are connection mechanisms of HTTP/1.0. The modifi cation proposed in HTTP/1.1 is pipelined connection. We have obtained segment-filled connection by modifying pipelined case. We have examined the performance of each modification and compared their simulation results with HTTP/1.0 connections. For the traffic conditions used in the simulations, segment-filled and pipelined connections performed better in terms of effective web page retrieval rate. In addition, as a modi fication to the TCP, we have increased the initial window size and compared with the one segment initial window size case. Changing initial window size from 1 to 2 and 3 has increased the performance of each connection case individually.