Generation of hybrid bio-secret key based on fingerprint
Parmak izine dayalı hibrit biyo-gizli anahtar üretimi
  1. Tez No: 795830
  2. Yazar: ABDIRAHMAN ABDULLAHI MIRE
  3. Danışmanlar: DR. IHAB ABDALLA IBRAHIM MOHAMED ELAFF
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: PIN kodu, Bio-Key, Parmak İzi, AES, PIN code, Bio-Key, Fingerprint, AES
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siber Güvenlik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siber Güvenlik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Daha önce kağıt belgelerle sınırlı olan gizlilik politikaları, çevrimiçi ticari işlemlerde daha yaygın hale geliyor. İnternet ticareti, tıbbi mahremiyet ve diğer çeşitli alanlar, son derece güvenli bağlantılardan yararlanır. İnternet üzerinden birbirleriyle iletişim kuran bireyler giderek daha fazla güvenli bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Verileri gizli, güvenli ve telif hakkı korumalı tutmak için şifreleme, steganografi, filigranlama ve karıştırma gibi çeşitli teknikler kullanılabilir. Güvenli çevrimiçi işlemler ve diğer özel ağlar, şifreleme kullanımını zorunlu kılarken, hassas veriler de bu teknolojinin iş hayatında kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Veri güvenliğini sağlamak için yapılabilecek en önemli şey, onu ihtiyacı olmayan veya aktif olarak elde etmeye çalışanların elinden uzak tutmaktır. Bu noktada sunucunun PIN kodunu bilmesi veya başka bir deyişle PIN kodunun veritabanına kaydedilmesi gibi bir sorun olduğunu hatırlatalım. Ve hepimizin bildiği gibi, simetrik bir şifreleme anahtarı kullanmak, tek bir güvenli gizli anahtarın kullanılmasını gerektirir. Bu nedenle, bir parmak izi görüntüsünden türetilen gizli bir biyo-anahtar üreterek ve hassas bilgileri korumak için bu anahtarı şifreleme ve şifre çözme için kullanarak bu sorunu ele alıyoruz. Bu çalışma, sistemden bağımsız bir PIN kodu geliştirilerek de doğrulanabilir ve parmak izi görüntüsüne dayalı bir tablo gibi düşünülebilir. MATLAB, Gelişmiş Şifreleme Standardı, Parmak İzi görüntüsü, parmak izi tanıma. Bu çalışmayı geliştirmek için bir araç olarak kullandığımız tüm bu şeyler. Oluşturulan Bio-Key ve Advanced Encryption Standard (AES) kullanılarak büyük metin dosyasıyla şifrelenir ve şifresi çözülür. Bu araştırmanın etkinliği ve ayrıca, kullanıcının PIN kodunu sistemden izole etmesine yardımcı olan yeni bir yaklaşım için bir eğitimin geliştirilmesi ile karakterize edilir.
Özet (Çeviri)
Privacy policies that were previously limited to paper documents are becoming more prevalent in online commercial transactions. Internet commerce, medical privacy, and a variety of other fields benefit from highly secure connections. Individuals who communicate with one another through the Internet increasingly require secure connections. Various techniques, such as encryption, steganography, watermarking, and scrambling, can be used to keep data private, safe, and copyright-protected. Secure online transactions and other private networks necessitate the use of encryption, while sensitive data also necessitates the use of this technology in business. The most important thing that can be done to ensure data security is to keep it out of the hands of those who don't need it or are actively trying to gain it. Let me remind you at this point that there is an issue in that the server knows the PIN code, or, to put it another way, the PIN code is saved in the database. And, as we all know, utilizing a symmetric cryptography key requires the use of a single safe secret key. Therefore, we address this problem by producing a secret bio-key derived from a fingerprint image and using that key for encryption and decryption to protect the sensitive information. This study may also be validated by developing a PIN code that is independent of the system and can be thought of as a table based on the fingerprint image. MATLAB, Advanced Encryption Standard, Fingerprint image, fingerprint recognition, all those things we used as a tool to develop this work. Encrypted and decrypted with large text file by using generated Bio-Key and Advanced Encryption Standard (AES). Is the effectiveness of this research and also be characterized by the development of a training for new approach that helps the user to isolate the PIN code from the system.