Data mining techniques for extraction and analysis of covid-19 data
Covıd-19 verilerinin çekilmesi ve analizi için veri madenciliği teknikleri
  1. Tez No: 795945
  2. Yazar: MOHAMMED GHANIM FATHI AL-OBAIDI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYÇA KURNAZ TÜRKBEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Information and Records Management
  6. Anahtar Kelimeler: Veri Madenciliği Teknikleri, Çıkarma ve Analiz, Covid-19 Verileri, Data Mining Techniques, Extraction and Analysis, Covid-19 Data
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgi ve Belge Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu araştırmada, covid-19 verilerinin çıkarılması ve analizi için farklı senaryolarla derin öğrenmeyi içeren veri madenciliği teknikleri sunulmaktadır. Ayakların enerjisi uygulanıyor ve CT tarama görüntülerinden hesaplanmıştır. Farklı problemlere sahip farklı patineler araştırılır ve analiz edilir. Ayrıca sonuçlar diğer çalışmalarla karşılaştırılmıştır. Önerilen yöntemin sonuçları, önerilen yöntemin diğer yöntemlere göre yüksek doğrulukta olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In this research, data mining techniques that included the deep learning with different scenario is presented for extraction and analysis of covid-19 data. Energy of the feeatres are implemented and calculated from the CT scan images. Diferent patinets with different problems are investigated and analysed. Also the results are compared with other studies. The resukts of proposed method shows that the proposed methos has high accuracy that other methods.