Corporate Philanthropic Project (CSR) depend on management and planning of corporate sector: Moderation role of organizational culture
Kurumsal sektörün yönetimine ve planlamasına bağlı Kurumsal Hayır Projesi (KSS): Örgüt kültürünün yönetici rolü
- Tez No: 796182
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEDEF ALTINBAŞ KAYGISIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal organizasyon, Hayırsever projeler, Örgüt Kültürü, Toplum, Bağışlar, Planlama ve Geliştirme, Corporate organization, Philanthropic projects, Organizational Culture, Society, Donations, Planning, and Development
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmanın amacı, organizasyon kültürünün rolünü yöneterek hayırseverlik projelerinin planlanması ve geliştirilmesini etkilemektir. Son yıllarda kurumsal organizasyonlar, karşılığında maddi ve manevi faydalar elde etmek için topluma (Sağlık, eğitim ve yetim bakımı) katkıda bulunmak için yüzlerce ve binlerce farklı hayırseverlik projesi oluşturmaya çağırıyor. Kurumsal hayırseverlik ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanacağı gibi bazı cevaplar ne yazık ki cevapsız kalıyor. Genel olarak CP projelerinin amacı, şirketin eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmek ve faaliyetleriyle toplum, tüketiciler ve toplumun tüm paydaşları dahil olmak üzere çalışanları için olumlu bir etki uyandırmaktır. Yaklaşık yirmi yıl önce 90'ların sonunda, kurumsal liderlerin Kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal hayırseverliğe yönelik farklı yaklaşımları vardı çünkü görüşler, bazıları CP ve CSR'yi zorunlu olarak anlarken, diğerleri reaktif bir yaklaşıma sahipken (bu tür faaliyetlere katılmak için) ayrıldı. durum çağrıları). Bu, kilit yönetimdeki tüm karar vericilerin bu tür faaliyetleri planlarken gemide olması gerektiğini tanımlar. Bu çalışmada kesitsel bir araştırma tasarımı kullanılarak veri toplamak için. Sonuçları analiz etmek için 227 katılımcıdan veri toplayın. Bulgulardan sonra bu çalışma, bulgulardan yardım alan ve bu çalışmaya göre politika değiştiren akademisyen ve uygulayıcılara yardımcı olacaktır. Akademisyenler bu araştırmayı daha ileri çalışmalar ve farklı mekanizmalar için kullanırlar.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to impact the planning and development of philanthropic projects by moderating the role of organizational culture. Corporate organizations in recent years, calling for establishing hundreds and thousands of different philanthropic projects to contribute to society (Health, education, and orphan care) to earn intangible and tangible benefits in return. Unfortunately, some answers remain unanswered such as, how to make sure the sustainability of corporate philanthropy and corporate social responsibility projects. Generally, the purpose of CP projects is to clutch responsibility for the actions of the company and stir up a positive impact with its activities for the community, consumers, and employees including all stakeholders of society. In the late 90s almost two decades ago, corporate leaders had different approaches toward Corporate social responsibility and corporate philanthropy because the opinion was divided as some of them understood CP and CSR as obligatory while other had the reactive approach (to engage in such activities when the situation calls). This identifies that all the decision-makers in key management should be on board while planning such activities. For data collection using a cross-sectional research design in this study. Collect data from 227 respondents for analyzing the results. After the findings, this study will help the academicians and practitioners who get help from the findings and change policies according to this study. Scholars use this research for further studies and different mechanisms.