The Impact of privatizaton on the organizational culture: the Sumerbank's case
- Tez No: 1926
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OĞUZ BABÜROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: özelleştirme, kurumsal kültür, Sümer bankl ilik
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZET ÖZELLEŞTİRMENİN KURUMSAL KÜLTÜR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: SÜMERBANK Aylin Olcay Göçer Danışman: Yrd.Doç.Dr. Oğuz Babüroglu Özelleştirmenin, ekonomik ve f inansal yönleri detayİı bir şekilde araştırılmıştır. Ancak, bu konunun insan kaynağı ve küjHJmsal kültür yönleri araştırılmamış ve çalışanlar üzerindeki etkileri incelenmemiştir. Bü tezin amacı, Sümerbank ' taki kültürü ortaya çıkarmak; özelleştirmenin, çalışanlar üzerindeki olası etkilerini incelemek,' özelleştirmenin ekonomik ve f inansal varsayımları ile Sümerbank ' m kurumsal kültürü arasında doğan çatışmayı sergilemek; ve Sümerbank kültürüne uygun yeni bir özelleştirme stratejisi önermektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE IMPACT OF PRIVATIZATION ON THE ORGANIZATIONAL CULTURE! THE SUMERBANK'S CASE By Aylin Olcay Gocer Supervisor: Assist. Prof. Oguz Baburoglu While privatization has been well documented in terms of economic and financial analysis, little has been written from the human resources perspective and the issues of organizational culture and privatization's impact on the employees have not been studied. This thesis aims to articulate the culture in Sumerbank. ; to examine the possible impact of privatization of the employees; to show the culture clash between the taken- for-granted economic and financial assumptions of privatization and the organizational culture of Sumerbank; and to suggest a new privatization strategy that is sensitive to the culture of Sumerbank. Key wordss Privatization, organizational culture, Sumerbankian, integration and ambiguity paradigm.