Ekonomik krizlerin değerlendirmeleri ve analizleri Türkiye örneği
Evaluations, and analyzes of global crises the case of Turkey
  1. Tez No: 796485
  2. Yazar: CEM EKİCİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL SARIASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Crisis, Global Crisis, International Trade
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Başkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ve Finansman Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmada ekonomik kriz nedir, hangi durumlarda ekonomik krizler ortaya çıkar ve bu tip ekonomik krizler nasıl küresel boyutlara ulaşarak ekonomik küresel krizlere dönüştüğü incelenmek maksadıyla geçmişte yaşanmış büyük önem arz eden ekonomik krizlerin nedenleri, ortaya çıkış noktaları ve sonuçları ile birlikte dış ticaret faaliyetleri üzerinde net tür etkiler yarattığı ve Türkiye'nin nasıl etkilendiği incelenmek amaçlanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda geçmişte yaşanan krizlerden ders alınarak hangi politika ve uygulamaları izleyerek günümüzde nasıl adımlar atılacağına dair bir takım genel değerlendirme ve öneri belirlenmek hedeflenmeketdir. Anahtar kelimeler : Kriz, Küresel Kriz, Uluslararası Ticaret,
Özet (Çeviri)
In this study, in order to examine what the economic crisis is, in which situations economic crises occur and how these types of economic crises reach global dimensions and turn into economic global crises, the causes, emergence points and results of the economic crises that have been experienced in the past, as well as a clear description of foreign trade activities. It is aimed to examine how it affects Turkey and how it affects of foreign trade activities in Turkey. As a result , it is aimed to determine what policies and practices will be followed by taking lessons from the crises in the past and how to take steps today.