Design of a stand alone system to power resindential area in Somlia
Somlia'da yerleşim alanı güçlendirilmesi için bağımsız bir sistem tasarımı
  1. Tez No: 798188
  2. Yazar: ABDIMALIK ISMAIL SALAD
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EYLEM GÜLCE ÇOKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fotovoltiak, Izgara dişi, Geri ödeme periyodu
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışmanın amacı, Somali, Berbera'nın uzak bir bölgesinde küçük bir kasabaya güç sağlamak için şebekeden bağımsız bir fotovoltaik (PV) sistem tasarlamaktır. Köy, ana şebekeye erişimi olmayan kırsal bir alanda olduğu için seçildi. PVSYST yazılımı kullanılarak bir model geliştirilmiş olup, köyün elektrik ihtiyacını karşılayacak maksimum gücü üretebilmek için tüm elemanların boyutlandırılması için gerekli hesaplama yapılmıştır. Geri ödeme süresi hesaplamasını da içeren bu çalışmada ekonomik bir analiz de yapılmıştır. Sonuçlar, 55.2 Kwp'lik şebekeden bağımsız PV sisteminin köydeki 20 haneyi yıllık yük 74,3 MWh ile elektriklendirebildiğini gösterdi. 9,1 yıllık geri ödeme süresi ile köyün elektrik ihtiyacının %100'ü şebekeden bağımsız fotovoltaik sistem kullanılarak karşılanmıştır.
Özet (Çeviri)
The goal of this study is to design an off-grid photovoltaic (PV) system to power a small town in a distant part of Berbera, Somalia. The village was chosen since it is in a rural area without access to the main grid. A model is developed using PVSYST software the necessary calculation for the sizing of all elements was done in order to produce the maximum power to meet the electricity demand of the village. An economic analysis was also performed in this study including the payback period calculation. Results showed that 55.2 Kwp off-grid PV system is able to electrify 20 households in the village with annual load 74.3 MWh. With a payback time period of 9.1 years,100 % of the village electricity demand was met using off grid photovoltaic system. Keyword: Photovoltıac , Off Grıd, Payback Perıod ,