Intelligent electric load control in domestic microgrids
  1. Tez No: 798432
  2. Yazar: JEHAN FAISAL ABED ABED
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN NURI UCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: MATLAB, MATLAB
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
İletim şebekeleri, elektrik enerjisinin üretildiği büyük santrallerden son kullanıcıların evlerine ve işyerlerine akışını sağlar. Bu, geleneksel elektrik güç sisteminin özelliğidir. Ancak bu gerçeklik, son birkaç on yılda daha iyiye doğru değişiyor. Bu amaca ulaşmak için gerçek bir AG dağıtım şebekesinin üretim ve yük senaryolarının modellenmesi için gerekli olan ön koşullar MATLAB R yazılımında güç geçişleri şebekeye dahil edilerek önerilmiştir. Mevcut kaynaklar üzerinde hareket etme kapasitesinin çeşitli dereceleri değerlendirilirken, British Telecom Genel Müdürü açısından erişilebilir olan bilgilere dikkat edilir. MATLAB R yazılımında. Mevcut kaynaklar üzerinde hareket etmek için farklı kapasite seviyeleri, BT'nin DG'si açısından mevcut bilgiler dikkate alınarak değerlendirilir. Merkezi voltaj kontrolünün sonuçları, maliyetleri ve faydaları, iki farklı kontrol stratejisinin karşılaştırması dikkate alınarak incelenir: biri AG Güç şebekesi hakkında eksiksiz bilgi sahibi olan ve diğeri yalnızca sınırlı kapasiteye sahip olan.
Özet (Çeviri)
Transmission grids provide for the flow of electric energy from large power plants, where it is produced, to the homes and businesses of end users. This is the characteristic of the conventional electric power system. This reality, however, has been shifting for the better over the course of the past few decades. In order to accomplish this goal, the prerequisite conditions required for the modeling of production and load scenarios of a real LV distribution network were proposed in the MATLAB R software by incorporating power transits into the network. When evaluating the various degrees of capacity to act on current resources, consideration is given to the information that is accessible in terms of the Director General of the British Telecom. in MATLAB R software. The different levels of capacity to act on existing resources are considered taking into account the information available in terms of the DG of BT. The results, costs, and benefits of the centralized voltage control are examined, taking into consideration a comparison of two different control strategies: one with complete knowledge of the LV Power grid, and the other with only finite capacity.