Outage probability analysis for noma over Alpha-Mu generalized fading channel
Alpha-Mu genelleştirilmiş sönme kanalı üzerinden noma için kesinti olasılık analizi
- Tez No: 801718
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHMOUD HK. ALDABABSA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nonorthogonal multiple access (NOMA), Orthogonal multiple access (OMA), Nonorthogonal multiple access (NOMA), Orthogonal multiple access (OMA)
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
Ortogonal olmayan çoklu erişim (NOMA), beşinci nesil (5G) ve sonrası gibi kablosuz iletişim nesillerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek umut verici bir teknolojidir. NOMA, yüksek spektral/enerji verimliliği, yüksek bağlantı ve düşük gecikme süresi sağlayabilir. Ortogonal kaynakları kullanan ortogonal çoklu erişim (OMA) tekniklerinden farklı olarak NOMA, ortogonal olmayan kaynakları birden fazla kullanıcıya tahsis ederek daha yüksek spektral verimlilik sağlar. Güç alanı NOMA'da, kullanıcılar kanal koşullarına bağlı olarak farklı güç seviyeleriyle üst üste bindirilir ve alıcılar ardışık girişim iptali (SIC) kullanır; dolayısıyla sistem verimi ile kullanıcı adaleti arasında iyi bir denge sağlanabilir. Tez, α-μ genelleştirilmiş sönümleme kanallarında sistemin kesinti olasılığı (OP) performansını incelemektedir. Özellikle, anlık sinyal-parazit-ve-gürültü oranını (SINR) türetiyoruz ve ardından her kullanıcı için OP ifadesini kapalı bir biçimde elde ediyoruz. OP için türetilmiş ifade geneldir ve Nakagami-m, Weibull, Gamma, Rayleigh ve Üstel dağılımlar gibi özel durumları içerir. Bu α-μ ifadesi, OP performansındaki gelişmeyi ölçmeye yardımcı olur. OP performansını iyileştirmek için, kullanıcılar için çoklu antenler dahil edilmiş ve ardından alıcı anten seçimi (RAS) şeması kullanılmıştır. Teorik OP ifadeleri, Monte Carlo simülasyonları ile doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Non-orthogonal multiple access (NOMA) is a promising technology that can meet the needs of wireless communication generations, such as the fifth generation (5G) and beyond. The NOMA can provide high spectral/energy efficiency, high connectivity, and low latency. Unlike orthogonal multiple access (OMA) techniques that use orthogonal resources, NOMA allocates non-orthogonal resources to multiple users, resulting in higher spectral efficiency. In the power domain NOMA, users are superimposed with different power levels based on their channel conditions, and receivers use successive interference cancellation (SIC); hence a good balance between system throughput and user fairness can be provided. The thesis examines the system's outage probability (OP) performance in α-μ generalized fading channels. In particular, we derive the instantaneous signal-to-interference-and-noise ratio (SINR) and then obtain the OP expression for each user in a closed form. The derived expression for OP is general and includes special cases such as Nakagami-m, Weibull, Gamma, Rayleigh, and Exponential distributions. This α-μ expression helps quantify the improvement of the OP performance. In order to improve the OP performance, multiple antennas are included for the users, and then receive antenna selection (RAS) scheme is employed. The theoretical OP expressions are verified via Monte Carlo simulations.