Violation of women in Alice Walker
Alice Walker'ın eserlerinde siyahi kadın hakları ihlali
  1. Tez No: 806611
  2. Yazar: MAHMOOD AHMED
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEDAT İŞÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: aşırı şiddet, şiddetin kadın üzerindeki etkileri, ataerkil Toplum, kadıncılık, feminizm, ataerkil, extreme violence, effects of violence on women, Patriarchal Society, womanism, feminism, patriarchy
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Amerikan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Anglo Amerikan Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Alice Walker'da Siyahi Kadın Hakları İhlali" başlığını taşımakta olan bu tez kadına, özellikle siyahi kadınlara yönelik şiddetin incelendiği bir çalışmadır. Tez, siyahi yazar Alice Walker'ın The Color Purple (1982) ve Possessing the Secret of Joy (1993) adlı romanlarında keşfettiği bazı şiddet temalarını inceliyor (1992). Alice Walker, ataerkil geleneklerin getirdiği bitmeyen sefalet ve çılgınlığı aktarmaya çalışırken, dünyanın her yerindeki topluluklardaki gerçekliğe ve varlığına gözlerimizi açıyor. Yazar, ataerkillikten kaynaklanan aile içi şiddetle ilgili karmaşık sorunları yorumlamak için hayal gücünü kullanır. Bu tezi öne çıkaran ve destekleyen teoriler ise feminizm ve kadıncılıktır, çünkü temel amaçları kadınlara yönelik baskı politikasını ortadan kaldırmak ve ataerkil sisteme karşı durmaktır. Alice Walker, istismarın en kötü hallerinden ve ayrıca istismar, ataerkillik ve ırk arasındaki ilişkiden bahsederken hikaye anlatımı yoluyla cinsel şiddeti ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ayrıca bu çalışma, Walker'ın romanları boyunca odaklandığı istismarları, kadınların karşılaştığı karmaşık sorunları vurguladığı üç bölümü içerir. Çalışma aynı zamanda, kadınları sürekli bir kölelik durumunda tutmak için komplo kuran bir sistem olan ataerkil bir toplumda siyah kadınların baskısını da göstermektedir. Ayrıca, bu çalışma Walker'ın romanlarında okuyucunun karşılaştığı aşırı şiddeti tartışmaktadır. Walker, yazarın siyah kadınlara yönelik her türlü şiddeti ortadan kaldırma girişimine ek olarak, hem kadınlara hem de kızlara duygusal ve fiziksel acı veren kadın sünnetinin ebedi olarak ortadan kaldırılmasını ön görür. Bu çalışmanın amacı, öncelikle her iki romandaki kadın kahramanlara ne tür bir şiddet uygulandığını keşfetmektir. İkinci olarakta, şiddetin her romanda ayrımcılığa uğrayan kadın kahramanların ve bazı güçlü karakterlerin hayatları üzerindeki etkisini bulmaktır. Üçüncüsü ise, Walker'ın aşırı şiddet düzeyini neden abarttığını keşfetmektir.
Özet (Çeviri)
This thesis is entitled“Violation of Black Women in Alice Walker”within which, violence against women, especially black women is analysed. The thesis discusses some of the issues of violence that the black writer, Alice Walker, narrates through her famous novels The Color Purple (1982) and Possessing the Secret of Joy (1992). Alice Walker opens our eyes to reality and its presence within societies all over the world; she also attempts to communicate the endless suffering and madness caused by patriarchal traditions. The author engages her imagination in order to interpret the complex issues related to domestic violence resulting from patriarchy. The theories supporting this thesis are feminism and womanism because their main intent is to eliminate the policy of oppression of women and to stand against the patriarchal system. Alice Walker attempts to eradicate sexual violence through storytelling, as she talks about abuse in its worst cases and also the relationship between abuse, and patriarchy and race. Moreover, this study includes three chapters to present the abuses that Walker focuses in on throughout her novels, where she highlights the complex problems women face. The study also illustrates the oppression of black women within a patriarchal society, a system which conspires to keep women in a state of perpetual servitude. Furthermore, this study discusses the extreme violence the reader comes across within Walker's novels. Walker demands the eventual elimination of female genital mutilation, which causes emotional and physical pain to both women and girls, in addition to the writer's attempt to eliminate all forms of violence against black women. The aim of this study is first to discover what kind of violence is meted out to the heroines of both novels. Secondly, to find out the impact of violence on the lives of the heroines and some of the strong characters who are subject to discrimination in each novel. Thirdly, to find out why Walker wrote exaggeratedly about extreme violence.