Les politiques culturelles de l'AKP et les Biennales Yeditepe
AKP'nin kültür politikaları ve Yeditepe Bienalleri
- Tez No: 815311
- Danışmanlar: PROF. DR. BİROL ÇAYMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: kültür politikaları, ulus devlet, geleneksel sanat, çağdaş sanat, political cultures, the nation state, traditional art, contemporary art
- Yıl: 2023
- Dil: Fransızca
- Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışmada AKP'nin kültür politikaları üzerinde durulmaktadır. Bu araştırma dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde kültür politikalarının ortaya çıkışı ve gelişimi incelenecektir. Ulus devletlerin ortaya çıkışı ile kültür politikaları arasındaki ilişki ele alınacaktır. İkinci bölümde ise 1923-2000 yılları arasında Türkiye'de gerçekleştirilen kültür politikaları ele alınacaktır. Bu yıllar arasında Türkiye'deki siyasal alan dönüşüme uğramıştır. Kültür alanında hayata geçirilen politikalar, siyasal alandaki değişimin etkileri dikkate alınarak analiz edilecektir. Üçüncü bölümde ise AKP dönemindeki kültür politikaları incelenecektir. Dördüncü bölümde Yeditepe bienalleri analiz edilecektir.
Özet (Çeviri)
In this work, we will focus on the political cultures of the AKP and the process of establishing these policies. This research consists of three parts. In the first part, we will examine the emergence and the evolution of political cultures. We research the relationship between the emergence of nation states and political cultures. In the second part, we will examine the political cultures in Turkey between the years 1923 and 2000 and the change of the political sphere in Turkey as well as the repercussion of this change on the political cultures. In the third part, we will analyze the political cultures during the AKP period through Yeditepe biennials.