The effect of culture on international trade: Some countries examples
Uluslararası ticarette kültürün etkisi: Bazı ülke örnekleri
- Tez No: 820387
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MÜSLÜM BASILGAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Kültürel faktörler, uluslararası ticaret, kültürlerarası iletişim, tüketici davranış, Cultural factors, international trade, intercultural communication, consumer behaviour
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 219
Özet
Uluslararası ticaret, kültürden büyük ölçüde etkilenir. Sözleşmelerin nasıl müzakere edildiği ve malların nasıl ilan edildiği dahil olmak üzere her şey üzerinde bir etkisi olabilir. Kültürler arasında iş yürütürken düşünülmesi gereken çok şey vardır ve bunu doğru yapmak zor olabilir. Bir firmanın merkezinin bulunduğu yerin kültürü veya bir şirketin iş yaptığı ulusun kültürü olsun, kültür uluslararası ticarette her zaman mevcuttur. Uluslararası ticaret, kültürden hem olumlu hem de olumsuz çeşitli şekillerde etkilenebilir. Kültürü doğru kullanabilen işletmeler için kültür, olası zorluklara rağmen bir güç kaynağı ve rekabet avantajı olabilir. Bu çalışmada kültürün uluslararası ticaret üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırmamız, çalışmamızın, kültürün uluslararası ticaret üzerindeki olumlu etkilerini optimize etmek istiyorlarsa, şirketlerin operasyonlarında oynadığı rolü tam olarak anlamaları gerektiğini gösterdiğini gösteriyor. Ayrıca, kültürel farklılıklar kadar çeşitliliğe de saygı duyan ve değer veren bir örgüt kültürü geliştirmek için çalışmalıdırlar. Son olarak, küresel bir ortamda çalışmanın getirdiği fırsatlara ve zorluklara daha iyi hazırlanmak için çalışanlarının kültürler arası eğitim almalarını sağlamalıdırlar.
Özet (Çeviri)
International trade is heavily influenced by culture. It may have an effect on everything, including how contracts are negotiated and how goods are advertised. When conducting business across cultures, there are many things to think about, and getting it right can be challenging. Whether it is the culture of the place where a firm is headquartered or the nation where a corporation conducts business, culture is always present in international commerce. International business can be impacted by culture in a variety of ways, both positively and negatively. For businesses that can properly use it, culture may be a source of strength and a competitive advantage despite any possible difficulties. In this work influence of culture on international business was examined. Our research shows that our work shows that companies must have a thorough understanding of the role that culture plays in their operations if they want to optimize the positive effects of culture on international business. Additionally, they ought to work to develop an organizational culture that respects and values diversity as well as cultural distinctions. Last but not least, they should make sure that their staff members receive cross-cultural training to better prepare them for the opportunities and challenges that come with working in a global setting.