The Evolution of desing in the reconstruction period within the context of Western Europe
Batı Avrupa'da yeniden yapılanma döneminde tasarımın gelişimi
- Tez No: 82201
- Danışmanlar: TANSEL KORKMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sanat Tarihi, Art History
- Anahtar Kelimeler: İkinci Dünya Savaşı, Yeniden Yapılanma Dönemi, Endüstriyel Tasarım iv, Second World War, Post-war reconstruction, Industrial Design m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
oz BATI AVRUPADA YENİDEN YAPILANMA DÖNEMİNDE TASARIMIN GELİŞİMİ Derer, Burcu Yüksek Lisans, Mimarlık Tarihi Bölümü Tez Yöneticisi. Öğr.Gör.Dr. Tansel Korkmaz Eylül 1999, 103 sayfa Bu çalışma, İkinci Dünya Savaşı sonrası tasarım sürecindeki kavramsal değişimi incelemeyi amaçlamaktadır. Endüstriyel tasarım alanında yaşanan değişiklikleri, yeniden yapılanma dönemi içinde incelemek, bu tezin ana çerçevesini oluşturmaktadır. İlk olarak İkinci Dünya Savaşı sonrası Batı-Avrupa ülkelerinin economic, sosyal ve politik yeniden yapılanmalarının izleri sürülecektir. Araştırmanın ana teması, yeniden yapılanma döneminde tasarımın gelişen yeni yüzünü anlamak olmuştur.İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'da tasarımın gelişim süreci her ülkenin kendi yeniden yapılanma süreçleri çerçevesinde incelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EVOLUTION OF DESIGN IN THE RECONSTRUCTION PERIOD WITHIN THE CONTEXT OF WESTERN EUROPE Derer, Burcu M. A., Department of History of Architecture Supervisor: InstDr. Tansel Korkmaz September 1999, 103 pages This thesis aims to analyze the change in the concept of design in the post- Second World War period. This period is basically important in understanding the evolution of design in the context of reconstruction activites. First of all, the thesis will trace the period after the Second World War by concentrating on the economic, social and political recoveries of the Western European countries. The main theme of this research is to understand the new face of design within the recovery programmes in the post-war world. The evolution of design in Britain, France, Germany and Italy will be explored together within the framework of their own recovery programmes.