Modul space for invariant solutions of Seiberg-Witten equations
Seiberg Witten denklemlerinin sabit çözüm uzayı
  1. Tez No: 82424
  2. Yazar: MUHİDDİN UĞUZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT ÖNDER
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Invariyant Seiberg-Witten Teorisi, İnvariyant Seiberg- Witten modül uzayı, Yalancı serbest orbifold, Seifert homoloji 3-küreleri. vı, Equivariant Seiberg-Witten theory, Equivariant Seiberg-Witten moduli space, Pseudofree orbifold, Seifert homology 3-spheres. IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
oz SEIBERG-WITTEN DENKLEMLERİNİN SABİT ÇÖZÜM UZAYI UĞUZ, MUHİDDİN Doktora, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Önder Eylül 1999, 57 sayfa Bu çalışmada Seiberg-Witten denklemlerinin ölçümü koruyan bir devirli G grubu etkisi altında sabit kalan çözümlerinin oluşturduğu uzay incelenmekte dir. G-etkisinin, Seiberg-Witten denklemlerini yazıldığı uzayları veren, temel Spinc(4)-demetine genişletilebildiği kabul edilmiştir. G etkisi altında sabit kalan harmonik iki formların oluşturduğu uzayın boyutu, &+, pozitif iken, bu uzaydan seçilebilecek genel bir eleman için Seiberg-Witten denklemlerinin G etkisi altında sabit kalan çözümlerinin tıkız, yönlendirilebilir, düzgün bir mani fold oluşturduğu gösterilmektedir. 6^'nin sıfır olduğu durumda ise, bu uzayda tek bir teklil noktasının olduğu ve bu noktanın bir projektif uzay üzerinde koni yapısında olan tıkız bir komşuluğunun bulunduğu ispatlanmıştır. Bu ik-inci durumu kullanarak, Fintushel-Stern'ün Seifert homology 3-kürelerinin ne zaman negatif definit ve birinci cohomoloj isinde 2-torsion bulunmayan bir 4- boyutlu manifoldun sınırı olabileceği hakkında gerekli şartları veren teoreminin bir versiyonu ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODULI SPACE FOR INVARIANT SOLUTIONS OF SEIBERG-WITTEN EQUATIONS U?UZ, MUHİDDİN Ph. D., Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Turgut Önder September 1999, 57 pages In this work we study the G-invariant solutions of the Seiberg-Witten equations when G is a cyclic group acting on a manifold M, preserving the metric and the orientation. G is assumed to have a lift to principle Spinc bundle which gives rise to Seiberg-Witten equations in question. It was shown that when the dimension b+ of the G-fixed points of harmonic two forms is positive, for a generic choice of an element in this fixed point set, the moduli space of invariant solutions of Seiberg-Witten equations is a compact, smooth and oriented manifold. In case b+ is zero, it was shown that there exist a unique singularity which has a compact neighborhood homeomorphic to a cone on a mcertain projective space. Using the latter case, a version of the theorem of Fintushel and Stern which gives a necessary condition for a Seifert homology 3-sphere occurs as the boundary of a negative definite four manifold whose first cohomology contains no 2-torsion, is proven.