طراحی مجموعه ورزشی تبریز
Tebriz spor kompleksi tasarımı
  1. Tez No: 825446
  2. Yazar: PARISA DORAJ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASHEM HASHEMNEJHAD
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: spor kompleksi, mimari tasarım, kültür, yeni yapılar, sports complex, architectural design, culture, new structures
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Farsça
  9. Üniversite: Islamic Azad University
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık ve Tasarım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 243
Özet
Günümüzde dünyada nüfusun artan trendi nedeniyle ülkelerin spor alanlarına olan ihtiyaçları her geçen gün artmış ve farklı ülkeler spor stadyumlarının tasarımı konusunda farklı yatırımlar yapmaktadır. Bu arada popüler sporlara yönelik stadyum tasarımları, bu maçları izlemeye gönüllü olan çok sayıda insan nedeniyle dünya çapında büyük ilgi gördü. Futbol da bu kuralın bir istisnası olmayıp, müsabakaların düzenlenmesi ve gerekli altyapının geliştirilmesi amacıyla her yıl birçok yatırımın yapıldığı dünyanın en popüler sporu olarak bilinmektedir. Bu nedenle farklı ülkeler, maçların ev sahipliğini çekmek ve faydalarını elde etmek için her zaman güzel, güvenli ve modern stadyumların tasarımını aramaktadır ve bu da mimarlar ve mühendisler tarafından bu komplekslerin inşası için çeşitli planların sunulmasına yol açmıştır. Spor kompleksi için uygun arazi seçimi, kendine özgü boyutları ve erişilebilirliği nedeniyle en önemli kategorilerden biri olduğundan, trafik, alanın nüfus yoğunluğu, iletişim arterlerine erişim ve çevre kullanımları gibi faktörlere dikkat edilmesi önemlidir. olacak Bu nedenle, bahsedilen vakalar ve yapılan inceleme ve çalışmalara göre seçilen alan, Azerbaycan meydanının kuzeyinde ve Pasdaran karayolunun karşısında 30 hektarlık bir alana sahiptir. Bu site ilin beden eğitimi teşkilatı tarafından spor faaliyetlerine yöneliktir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, the need of countries for sports spaces has increased day by day due to the growing trend of population in the world, and different countries make different investments on the design of sports stadiums. In the meantime, stadium design for popular sports has attracted a lot of attention around the world due to the large number of people who volunteer to watch these matches. Football is not an exception to this rule and it is known as the most popular sport in the world, where many investments are made every year to organize competitions and improve its necessary infrastructure. Therefore, different countries are always looking for the design of beautiful, safe and modern stadiums in order to attract the hosting of the matches and gain its benefits, which has led to the presentation of various plans by architects and engineers for the construction of these complexes. Since the selection of suitable land for the sports complex is one of the most important categories due to its specific dimensions and accessibility, it is important to pay attention to factors such as traffic, population density of the area, access to communication arteries and surrounding uses. will be Therefore, according to the mentioned cases and the investigations and studies, the selected site is in the north of Azarbaijan square and opposite Pasdaran highway with an area of 30 hectares. This site is intended for sports activities by the physical education organization of the province.