Using analysis of segmental concrete bridges, computer program ADCGRID
Dengeli konsol tip segmental köprülerin dizayn analizi ve bilgisayar programı ADCGRİO
- Tez No: 82613
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGİN ATINITAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Time-Dependent Analysis, Creep, Shrinkage, Prestress Losses, Balanced Cantilever Segmental Bridges iii
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 262
Özet
oz DENGELİ KONSOL TİP SEGMENTAL KÖPRÜLERİN DİZAYN ANALİZİ VE BİLGİSAYAR PROGRAMI ADCGRD3 Gültekin, Ergun Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ergin ATIMTAY Ekim 1999, 262 sayfa Bu tez çalışmasında betonun ve öngerme çeliğinin zamana bağlı davranışları incelenmiştir. Betondaki sünme ve rötre ile öngerme çeliğindeki zamana bağlı gergi kayıpları CEB-FIP Model Code 1978 kullanılarak hesaplanmış ve A. Ghali formulasyonlan izlenerek elastik ve zamana bağlı deformasyonlar için bir dizayn yöntemi oluşturulmuştur. Ayrıca, bu analizleri bilgisayar ortamında yapan ADCGRID (Amin Ghali) programı tanıtılmış ve segmental dengeli konsol tip köprü örneği üzerinde uygulanmıştır. Anahtar sözcükler : Zamana Bağlı Deformasyonlar, Sünme, Rötre, Germe Kayıpları, Dengeli Konsol Tip Segmental Köprüler iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USING ANALYSIS OF SEGMENTAL CONCRETE BRIDGES COMPUTER PROGRAM ADCGRID Giiltekin, Ergun M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ergin ATIMTAY October 1999, 262 pages This thesis analyzes the time-dependent behaviour of the concrete and prestressed steel in a reinforced concrete beam. The time-dependent effects of creep and shrinkage of the concrete and relaxation of the prestressed steel are studied according to the CEB-FIP Model Code for Concrete Structures, 1978 and PCI Committee on Prestress Loss, 1975. A design procedure is prepared by using the set of equations presented by Ghali (1986) to calculate the instantaneous and time dependent stress changes in the concrete and prestressed steel. Moreover, an available computer program, ADCGRID developed by Ghali et al. is described for performing these computations for reinforced concrete beams with prestressing. Use of the program is demonstrated by a balanced cantilever segmental bridge example.