An Investigation in to the parametric study of wedge charges
Kama şekilli imlaların parametrik incelenmesinin araştırılması
  1. Tez No: 82614
  2. Yazar: ERGÜN GÜLTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. R. ORHAN YARDIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kama Şekilli İmlâ, Jet Oluşumu, Delme, Boşluk Etkisi, Patlayıcılarla Metallerin Hareket Ettirilmesi iv, Wedge Charge, Jet Formation, Penetration, Cavity Effect, Explosively Driven Metals in
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz KAMA ŞEKİLLİ İMLÂLARIN PARAMETRİK İNCELENMESİNİN ARAŞTIRILMASI Gültekin, Ergün Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. R. Orhan YILDIRIM Eylül 1999, 127 sayfa Bu tez kapsamında, Kama Şekilli İmlâların tasarım ve analizinde kullanılan yüksek hızda jet oluşumu ve delme teorilerinin prensipleri incelenmiştir. Daha sonra, delmeyi etkileyen her bir parametrenin en uygun değerlerinin belirlenmesi için Kama Şekilli İmlâların yapısı ve jet oluşum kriterleri incelenmiştir. Ayrıca jetin akışkan yapısını ve kalitesini anlamak amacıyla yüksek hızda jet oluşumunu etkileyen limit durumlar da araştırılmıştır. Sonuç olarak, Kama Şekilli İmlâları etkileyen faktörler ile jet hızı ve delme üzerine olan etkileri incelenerek elde edilen kuramsal bulgular, literatürde bulunan deneysel bulgularla karşılaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION INTO THE PARAMETRIC STUDY OF WEDGE CHARGES Gültekin, Ergiin M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. R. Orhan YILDIRIM September 1999, 127 pages In this thesis, the fundamentals of jet formation and penetration theories for the design and analysis of Wedge Charges are investigated. Then, the structures of Wedge Charge and the criteria of jet formation are investigated in order to determine the appropriate value for each parameter affecting the penetration. Moreover, the limiting conditions for jet formation are also studied to understand the jet cohesiveness and quality. Finally, the variables of Wedge Charges and their effects on the jet velocity and penetration are also investigated. These theoretical results are then compared with the experimental findings existing in the literature.