On solutions of semi-euclidean eikonal equations
Yarı-öklidyen ikon denklemlerin çözümleri üzerine
- Tez No: 82625
- Danışmanlar: PROF. DR. DEMİR N. KÜPELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yan-Öklidyen Ikon Denklemler, Nul Yan-Öklidyen Ikon Denklemler, Nul Olmayan Yan-Öklidyen Ikon Denklemler, Yarı-Öklidyen Fonksiyonlar. iv, Semi-Euclidean Eikonal Equations, Null Semi-Euclidean Eikonal Equations, Nonnull Semi-Euclidean Eikonal Equations, Semi-Euclidean Maps. m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 24
Özet
Oz YARI-OKLIDYEN IKON DENKLEMLERİN ÇÖZÜMLERİ ÜZERİNE Gürel, Z. Başak Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Demir N. Küpeli Ağustos 1999, 24 sayfa Yarı-Öklidyen ikon denklemlerin indeksi v olan yan-Öklidyen uzaylar üzerindeki, afin olmayan çözümleri elde edilmiştir. Bunun için, önce, nul yan- Öklidyen ikon denklemlerin afin olmayan bir çözümler ailesi sunulmuştur. Daha sonra, nul yan-Öklidyen ikon denklemlerin çözümleri kullanılarak, nul olmayan yan-Öklidyen ikon denklemler için afin olmayan bir çözümler ailesi elde edilmiştir. Son olarak, yan-Öklidyen ikon denklemlerin ikinci dereceden polinom çözümlerinin harmonik olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
Abstract ON SOLUTIONS OF SEMI-EUCLIDEAN EIKONAL EQUATIONS Gürel, Z. Başak M.Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Demir N. Küpeli August 1999, 24 pages Nonaffine solutions of semi-Euclidean eikonal equations are obtained. Firstly, a family of nonaffine solutions for null semi-Euclidean eikonal equa tions is introduced. Then, making use of the solutions of null semi-Euclidean eikonal equations, a family of nonaffine solutions for nonnull semi-Euclidean eikonal equations is obtained. Finally, harmonicity of the quadratic polyno mial solutions of semi-Euclidean eikonal equations is shown.