A Novel approach for the design of pulse shaping filters
Darbe şekillendirici filtre tasarımında yeni bir yaklaşım
  1. Tez No: 82700
  2. Yazar: SELVA MURATOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman Seyiraıe Varyansı, Göz Kapanma Oram, Kısmi Yanıtlı İşaretleşme vı, Timing Jitter Variance, Eye Closure Rate, Partial Response Signaling IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
oz DARBE ŞEKİLLENDİRİCİ FİLTRE TASARIMINDA YENİ BİR YAKLAŞIM Muratoğlu, Selva Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın Tanık Eylül 1999, 70 sayfa Bu tezde, PAM temelbant veya geçiricibant iletişim sistemleri almaçlarının zaman seyirme duyarlılığına dayanan yeni bir ölçüt önerilmiştir. Bu ölçüt, zaman seyirme varyansının ve göz kapanma oram rms değerinin çarpımı olarak tanımlanmıştır, ölçüt kullanılarak, 'duobinary', 'modified duobinary' ve 'dicode' gibi bilinen bazı işaretleşme yöntemlerinin karşılaştırılması yapılmıştır. Bu karşılaştırma için yükseltilmiş kosinüs, değiştirilmiş yükseltilmiş kosinüs, doğrusal ve değiştirilmiş doğrusal süzgeçler kullanılmıştır.İletişim sistemlerinin zaman seyiraıe duyarlılığım en aza indirgeyecek bir darbe tasarım yöntemi geliştirilmiştir. Tasarlanan bu yeni darbe şekillerinin, özellikle yüksek düşme faktörleri için, diğer geleneksel süzgeçlere kıyasla daha iyi bir başarıma sahip oldukları gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NOVEL APPROACH FOR THE DESIGN OF PULSE SHAPING FILTERS M uratoğlu, Selva M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın Tanık September 1999, 70 pages In this thesis, we propose a new figure of merit (FoM) based on the timing jitter sensitivity of the receiver to be used for the class of PAM type baseband or passband transmission systems. The FoM is defined as the product of the Cramer- Rao bound of the timing jitter variance and the mean eye closure rate. Using this FoM, we compare the performances of a number of known signaling methods, duobinary, modified duobinary and dicode signaling with raised cosine, modified raised cosine, linear and modified linear filters. mWe develop a pulse design method to minimize the timing jitter sensitivity of the transmission systems. The new pulse shapes are shown to yield significantly better performances as compared to the conventional ones, especially for high roll- off factor.