Will Eno'un middletown ve Thornton Wilder'in Our Town adlı yapıtlarında zaman akışı
Flow of time in Will Eno's Middletown and Thornton Wilder's Our Town
  1. Tez No: 828799
  2. Yazar: CENGİZ NARLI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DENİZ ARAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, American Culture and Literature, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman, Akış, Thornton Wilder, Will Eno, Amerikan Tiyatrosu, Time, Flow, Thornton Wilder, Will Eno, American Theatre
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Tarih olarak bilindiği gibi şimdiyi ve geleceği de kapsadığı bilinen zaman kavramı hayatın pek çok alanının konusu olmuştur. En genel ifadeyle zaman geriden gelip şu andan geçerek ileriye doğru yaptığı yolculukla bilinir. Ancak konu zamanın yönü, yapısı ve etki alanına geldiğinde, yolculuğu kadar basite indirgenemeyeceği anlaşılır. Zaman bu yolculuğunu bilindiği ilk andan beri tüm karmaşıklığıyla devam ettirmektedir. Karmaşıklık kelimesiyle, zamanın yapı olarak birden fazla bölümden meydana geldiği, yön olarak bir yöne doğru sürekli hareket ettiği ve etki olarak tüm varlıklara etki ettiği ifade eder. Bu çalışmanın amacı, zaman kavramını yönü, yapısı ve etki alanıyla ele alarak, Thornton Wilder'ın Our Town ve Will Eno'nun Middletown adlı yapıtlarında incelemektir.
Özet (Çeviri)
Known as history, the concept of time which includes both now and future has been topic for several parts of the life. In the most general sense, time is know with its journey that comes from back and goes through future. However, when it comes to its direction, structure and effect, it is known that it can't be reducted to its journey. Time has been maintaining its journey with its comlication since it was perceived. The the concept of complication, it is stated that it consists of many parts as structure, it moves through one way as direction and it affects all existence as effect. This structure of time was topiced in some American Theatre Works. The aim of this study is to mention the relation of time with Our Town and Middletown by analysing its direction, structure and effect.