Turkish EFL teachers' perspectives on using authentic materials in EFL classes at tertiary level
Türkçe yabancı dil (EFL) öğretmenlerinin üniversite hazırlık seviyesinde EFL sınıflarında gerçek materyallerin kullanımına ilişkin görüşleri
  1. Tez No: 831072
  2. Yazar: SALSABIL EL KAMILI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAEED MEHRPOUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Otantik Materyaller, EFL Öğretmenleri, Görüşler, Üniversite hazırlık seviyesi, Authentic Materials, EFL Teachers, Perspectives, Tertiary level
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
İngilizce Dil Öğretimi (ELT) alanında, materyallerin otantikliği kavramı, İletişimsel Dil Öğretimi (CLT) yaklaşımının ortaya çıkışından bu yana araştırmacılar tarafından önemli bir dikkatle ele alınmaktadır. Bununla birlikte, Türkiye gibi EFL bağlamlarında üniversite öğrencileriyle otantik materyalleri kullanma konusunda Türk EFL öğretmenlerinin istekli olup olmadığı belirlemek zordur. Bu çalışma, Türk EFL öğretmenlerinin üniversite hazırlık seviyesinde, özellikle Türkiye'deki üniversite hazırlık okullarında otantik materyallerin kullanımına yönelik görüşlerini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, kırk dört öğretmen tarafından bir çevrimiçi anket doldurulurken, bunlardan on tanesi ayrıca yarı yapılandırılmış görüşmelere katıldı. Elde edilen sonuçlar, öğretmenlerin EFL derslerinde otantik materyallerin kullanımına olumlu bir tutum sergilediğini ve bu materyallerin öğrencilerin dil gelişimine olan etkisinin farkında olduklarını gösterdi. Bulgular ayrıca öğretmenlerin çoğunluğunun otantik materyalleri birincil kaynak olarak tercih ettiğini ve bu materyallerin öğrencilere gerçek dil ile etkileşim kurma, dil becerilerini geliştirme ve İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenmede yetkin hale gelmelerine yardımcı olduğunu düşündüklerini ortaya koydu. Ayrıca, bu çalışmanın bulguları, eğitimcilerin otantik materyellere erişimin kolay bir süreç olduğunu algıladıklarını gösterdi.
Özet (Çeviri)
Within the realm of English Language Teaching (ELT), the concept of authenticity of materials has been given a significant attention from researchers ever since the emergence of Communicative Language Teaching (CLT) approach. Nonetheless, it is hard to determine whether EFL teachers are keen to use authentic materials with tertiary students in EFL contexts such as Turkey. The present study aimed at investigating the perspectives of Turkish EFL teachers on using authentic materials at the tertiary level of education. In this regard, an online survey questionnaire was completed by forty-four teachers, while ten of them further participated in semi-structured interviews. Corresponding outcomes showed that the teachers exhibit a favorable attitude toward the utilization of authentic materials in their EFL classes and that they were fully aware of their impact on their students' language development. The findings also revealed that the majority of teachers prefer using authentic materials as a primary source, believing that those materials provide their students the opportunity to interact with real language, improve their language skills and assist them to become proficient in learning English as a foreign language. Furthermore, the findings of this study suggested that educators perceive accessing authentic materials to be an easy process.