Developing an adaptable framework for online education
Çevrimiçi eğitim için uyarlanabilir bir çerçeve geliştirme
- Tez No: 833476
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN BEDİR
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi eğitim, çevrimiçi ders, çerçeve, uyarlanabilir çerçeve, Online education, online course, framework, adaptable framework
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Henüz gelişmekte döneminde olduğu düşünülen çevrimiçi eğitim, Covid-19 pandemisi nedeniyle doğan ihtiyacın da etkisiyle mercek altına alınmış ve etkili bir çevrimiçi kursun temel gerekliliklerinden birinin öğrencilerin ve eğitmenlerin ihtiyaçlarını anlamak ve buna uygun bir çerçeve geliştirmek olduğu görülmüştür. Çerçevenin gerekliliği iki yönlüdür: (1) Öğrenci ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrenci memnuniyetini sürdürmek, (2) Akademik personeli pedagojik bilgilerini ve öğretim stratejilerini çevrimiçi dünyaya aktarmaya hazırlamak. Bu bağlamda, bu çalışma, uyarlanabilir bir çerçeve geliştirmek için öğrencilerin çevrimiçi derslerdeki ihtiyaçları ve memnuniyet düzeyleri hakkında fikir edinmek için karma yöntemli bir yaklaşım kullanmıştır. Bu amaçla, İngilizce Öğretmenliği bölümünden 78 üçüncü sınıf ve son sınıf öğrencisi e-Memnuniyet Anketi'ni yanıtladı ve bunlardan on ikisi yarı yapılandırılmış görüşmelere katıldı. Öğrencilere ek olarak, üç öğretim görevlisi içgörülere kendi bakış açılarını eklemek için görüşme sorularını yanıtladı. Öğrenciler ve öğretim görevlileri ile yapılan görüşmeler içerik analizi yoluyla analiz edildi ve tüm bulgular, çeşitli çevrimiçi derslerde kullanılabilecek uyarlanabilir bir çerçeve önermek için toplandı.
Özet (Çeviri)
As online education, which is thought to be in its infancy, has been under the spotlight after a forced migration because of the pandemic of Covid-19, it has been witnessed that one of the essential requirements of an effective online course is to understand the needs of the learners and instructors and develop a framework accordingly. The necessity for the framework is two-fold: (1) Meeting the student needs and maintaining student satisfaction, (2) Preparing the academic staff to transfer their pedagogic knowledge and instructional strategies into the online world. In this respect, the present study employed a mixed-methods approach to gain insights into the students' needs and satisfaction levels in online courses to develop an adaptable framework. For this purpose, 78 sophomore and senior students in an ELT department responded to the e-Satisfaction Questionnaire, twelve of which also participated in the semi-structured interviews for a deeper understanding. In addition to the students, three lecturers answered the interview questions to add their perspectives to the insights. The interviews with the students and the lecturers were analyzed through content analysis and all the findings were gathered to propose an adaptable framework that could be utilized in various online courses.