Mersin kenti kıyı bandının Peyzaj Mimarlığı açısından irdelenmesi
A Research on the design of Mersin coastal strip
  1. Tez No: 83562
  2. Yazar: BEGÜM BEDİA TOROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİM PERÇİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Coast, Coastal Management, coastal problems, protecting the coasts
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 235
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MERSİN KENTİ KIYI BANDININ PEYZAJ MİMARLIĞI AÇISINDAN İRDELENMESİ Begüm Bedia TOROĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: Prof Dr. Halim PERÇİN Jüri: Prof Dr. Halim PERÇİN Prof. Dr. Yalçın MEMLUK Doç. Dr. Can KUMBARACIBAŞI Bu çalışmada, Mersin Kıyı Bandı düzenlemesi üzerine işlevsel ve estetik açıdan araştırmalar yapılmıştır. Araştırma alanı boyunca ",r% yapısal ve bitkisel uygulamalar bire-bir tespit edilmiştir ve aralarında işlevsel ilişkiler kurulmuştur. Araştırma alanı, geçmişle ilişkilendirilerek bugünkü durumu üzerinde, kullanım alanları, kullanım yoğunlukları ve kanunlar gözönünde bulundurularak niteliksel ve niceliksel olarak değerlendirilmiştir. Kıyı boyunca yer alan kullanımlar üzerinde geçmişle bağlantılı olarak ve kent bütünündeki yeri düşünülerek odak noktaları tespit edilmiştir. Bu bağlamda tüm çalışma alanı, parçalı fakat bütüncül bir anlayışla araştırılmıştır. Bu araştırma sonucunda, kullanım alanları üzerinde bir takım sonuçlara ulaşılmış ve önerilere açık tutulmuştur. 1999, 227 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Kıyı, Kıyı Kanunu, dolgu alanı, kıyısal sorunlar, kıyıların korunması.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A RESEARCH ON DESIGN OF THE MERSİN COASTAL STRIP Begüm Bedia Toroğlu Ankara University Graduate School Of Landscape Architecture Department of Agricultural Machinery Supervisor: Prof. Dr. Halim PERÇİN Jury: Prof Dr. Halim PERÇİN Prof. Dr. Yalçın MEMLUK Assoc Prof. Dr. Can KUMBARACTBAŞI In this work, a research has been done on Mersin Metropoliten Coastal Design dealing with the functional and esthetical properties. Beyond the research area, all the structural and plantation implementations were established one by one and some functional releations were created between them. The current situation of the research area, was determined according to its quality and quantity inreleation with the past, its land-use densities and laws. Along the coast, all the facilities have been examined with respect to their locations in the whole of the urbanized area and some focal points were selected. By the way, the whole research area have been determined partially but on a wholly idea. At last, according to these searches, some results have been carried out and become open for proposals. 1999, 227 pages