Yeni imidazolbenzamit ve indenoimidazol türevlerinin sentezi
Synthesis of new imidazolebenzamide and indenoimidazole derivatives
  1. Tez No: 837477
  2. Yazar: EYLÜL DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMİN SARIPINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İsatin, aminoguanidin, diaminoguanidin, imidazol, heterosiklik bileşikler, Isatin, aminoguanidine, diaminoguanidine, imidazole, heterocyclic compounds
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışma sonucunda isatin, guanilhidrazon türevleri ve 4-nitrobenzoil klorür kullanılarak yeni 5-okso-2,5-dihidro-1H-imidazol-4-il)fenil)-4-nitrobenzamid türevleri ve ninhidrin, malononitril ve N',2-di(benziliden)hidrazin-1-karboksimidhidrazid türevleri kullanılarak hidrazinil)indeno[1,2-d]imidazol-8(1H)-on türevleri sentezlenmiştir. Literatürde olmayan yeni sentezlenen bu bileşiklerin imidazol türevleri olması nedeniyle canlılar için koruyucu ve tedavi edici kimyasal olarak da kullanılacağı düşünülmektedir. İmidazol türevleri genelde biyolojik aktivite gösteren bileşiklerdir. Bundan dolayı imidazol sentezleri tıp ve ilaç sektöründe her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.
Özet (Çeviri)
As a result of this study, new 5-oxo-2,5-dihydro-1H-imidazol-4-yl)phenyl)-4-nitrobenzamide derivatives and ninhydrin, malononitrile and N',2 di(benzylidene)hydrazine-1-carboximidhydrazide derivatives using isatin, guanylhydrazone derivatives and 4-nitrobenzoyl chloride are synthesized using hydrazine-1-carboximidhydrazide derivatives from hydroxyl-hydroxyamide-1-hydrazine-1-hydroxyamide-1,2-hydroxyamide-1,2-hydroazine- azide derivatives. has been removed. Since these newly synthesized compounds, which are not in the literature, are imidazole derivatives, it is thought that they will also be used as protective and therapeutic chemicals for living things. Imidazole derivatives are generally compounds with biological activity. Therefore, imidazole syntheses are gaining more and more importance in the medicine and pharmaceutical industry.