Supply chain management and application of machine learning in FMCG companies during COVID-19 pandemic
COVID-19 pandemisi sırasında FMCG şirketlerinde tedarik zinciri yönetimi ve makine öğrenimi uygulaması
- Tez No: 838694
- Danışmanlar: Assist. Prof. MEHMET SAYGILI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Makine Öğrenimi, FMCG, Hollanda, Tedarik Zinciri Yönetimi, Pandemi Yönetimi, Machine Learning, FMCG, Netherlands, Supply Chain Management, Pandemic Navigation
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Makine öğrenimi (ML) ve yapay zeka (AI) teknolojisinin birleşimi, Hollanda'da Hızlı Tüketim Malları (FMCG) sektöründe büyük bir devrimi tetikliyor. Bu araştırma, büyük ve küçük işletmelerden bilgi toplayarak, ML araçlarının Hollanda FMCG sektöründeki kullanımı ile ilgili yapı, zorluklar ve faydaları açıklamayı amaçlamaktadır. Konunun detaylı bir şekilde incelenmesi, makine öğreniminin (ML), özellikle tedarik zinciri yönetimi (SCM) alanında operasyonları optimize etmedeki kritik önemini ve Covid-19 salgını gibi büyük küresel krizler sırasındaki kritik yardımını göstermektedir. Çalışma aynı zamanda organizasyonun kapsamı ve yapılarına dayalı çeşitli ML entegrasyon yöntemlerini, ML'nin geleneksel sistemlere entegrasyonunun zorluklarını ve detaylarını, bu evrilen teknoloji bağlamında çalışan eğitimine ve etik endişelere artan bir odaklanmayı incelemektedir. Sonuçların özeti, ML'nin Hollanda FMCG endüstrisinde yarattığı temel değişimi, vaatlerini ve benimsemesinin inceliklerini kapsamlı bir şekilde sunarak vurgulamaktadır. Bu analiz, ileri araştırma için çerçeve oluşturur ve iş dünyası aktörlerine ML'nin potansiyelini kullanma konusunda rehberlik ederken dikkatlice zorlukları ele alma imkanı sunar.
Özet (Çeviri)
The combination of machine learning (ML) and artificial intelligence (AI) technology is driving a huge revolution in the Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) sector in the Netherlands. The investigation seeks to clarify the structure, difficulties, and benefits related with the use of ML tools in the Dutch FMCG sector by gathering information from both large and small businesses. A thorough investigation of the topic demonstrates machine learning's (ML) crucial significance in streamlining operations, particularly in the field of supply chain management (SCM), and its critical aid during major worldwide crises like the Covid-19 outbreak. The study also examines the various ML integration methods based on the scope and structures of an organization, the difficulties and details of integrating ML with traditional systems, and a growing focus on employee education and ethical concerns in the context of this evolving technology. The results' conclusion highlights the fundamental change that ML caused in the Dutch FMCG industry by providing a comprehensive view of both its promise and the nuances of its adoption. This analysis establishes the framework for further research and provides business actors with a guide to exploit the potential of ML while carefully addressing its challenges.