Fotovoltaik sistemin sağladığı elektrik enerjisi ile çalışan bir uygulama sisteminin tasarımı
Design of an application system powered by a photovoltaic system
  1. Tez No: 83922
  2. Yazar: MURAT GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET CEBECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fotovoltaik, Güneş pilleri, Photovoltaic (PV), Solar Cells
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
n ÖZET Yüksek Lisans Tezi FOTOVOLTAİK SİSTEMİN SAĞLADIĞI ELEKTRİK ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN BİR UYGULAMA SİSTEMİNİN TASARIMI Murat GÜNEŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1999, Sayfa:63 Bu tez çalışması temel olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım Güneş pillerinin yapısı, özellikleri ve karakteristik davranışlarını içermektedir. İkinci kısımda ise Güneş pilleri kullanılarak genel bir sistemin ve bir su pompalama sisteminin tasarımı ile sistemi oluşturan elemanlar incelenmiştir. Güneş pili, inverter, motor, su pompası, ve kontrol biriminden oluşan sistem tarımsal amaçlı sulamada kullanılmaktadır. Güneş pilleri tarafından üretilen DC gerilim, inverter ile AC gerilime dönüştürülerek, bir motor su pompasını tahrik etmek üzere beslenir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Masters Thesis DESIGN OF AN APPLICATION SYSTEM POWERED BY A PHOTOVOLTAIC SYSTEM Murat GÜNEŞ Fırat Üniversitesi Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical and Electronics Engineering 1999, Page:63 This study primary constitutes of two sections. First section involves structure, properties and characteristics of solar cells. Design of a general system and a water pumping system with an investigation of these systems components are the concerns of the second section. This pumping system constituted of inverter, motor, water pump and control unit is used to perform agricultural irrigation. The DC voltage generated by solar cells is inverted to AC voltage by an inverter to feed the motor so an to drive the water pump.