Isı borulu kollektör kullanılan güneş enerjili pişiricinin deneysel olarak araştırılması
Experimentally investigation of a solar cooker using collector with heat pipes
- Tez No: 83923
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ESEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Makine Mühendisliği, Education and Training, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Isı borusu, Pişirici
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
II ÖZET Bu çalışmada, ısı boruları direkt olarak pişirme tablasına kadar uzanan vakum borulu bir güneş enerjili pişirme sistemi imal edildi ve performansı deneysel olarak değerlendirildi. Pişirici Elazığ Miminde bulutsuz (açık) birkaç gün için denendi. Isı boruları çalışma akışkanı, olarak soğutucu akışkan içermektedir. Sonuçlar pişiricinin güvenirliğini, verimini ve ekonomikliliğini kanıtlamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSCRACT Master Thesis Fırat University Graduate School of Natural And Applied Sciences Department of Mechanical Education 1999, Page :65 In this study, a solar cooker system, which consists of a vacuum - tube collector with integrated long heat pipes directly reading to the oven plate, was constructed, and its performance was tested during several clear days in Elazığ climate. The heat pipes contain refrigerant as working fluid several food were cooked, ad water was heated in the cooking pat. The results proved the cooker to be reliable, efficient, and economic. Key Word : Heat Pipe, Cooker