Construction of a scanning tunneling microscope and first results
- Tez No: 8422
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RECAİ M. ELLİALTIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Taramalı Tünel Mikroskobu, Tünelleme, Piezo, Tarama sistemi, Grafit, Scanning Tunneling Microscope, Tunneling, Piezo, Scanner, Graphite, Tip. IV
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET BİR TARAMALI TÜNELLEME MİKROSKOBU YAPIMI VE İLK SONUÇLARI. Ahmet Oral Fizik Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Recai M. Ellialtıoğlu Ocak 1990 Bu tezde, atmosferde çalışan bir Taramalı Tünel Mikroskobu yapımı açıklanmıştır. Tasarımda adım motorlu bir örnek yaklaştırma sistemi ile piezoelektrik tüplerden yapılmış bir üçayak tarama sistemi kullanılmıştır. Grafit yüzeyinin atomsal çözünürlükteki görüntüleri değişmez akım ve değişmez yükseklik yöntemleriyle elde edilmiştir. Bazı Grafit yüzeylerinde üçgensel simetrinin kaybolduğu gözlenmiştir. Bu olağandışılık çok atomlu uca yada kaymış üst tabakaya bağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONSTRUCTION OF A SCANNING TUNNELING MICROSCOPE AND FIRST RESULTS Ahmet Oral M. S. in Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Recai M. Ellialtıoğlu January 1990 In this thesis, construction of a Scanning Tunneling Microscope in air is explained. A step motor sample approach mechanism and a tripod scanner are used in the construction. Atomic resolution images of graphite samples are obtained in both constant current and constant height modes. Loss of trigonal symmetry in some Graphite images are also observed. This anomaly is attributed to the multiple atom tip or slipped top layer of Graphite.