Finite elements in some spaces of operators
Bazı operatör uzaylarında sonlu elemenalar
- Tez No: 843557
- Danışmanlar: PROF. DR. FARUK POLAT, DR. SAİED ABDULKADHİM JOHNNY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Sıralı vektör uzayı, Arşimet sıralı vektör uzayı, Selfmajorize eleman, Latis izomorfizması, Sonlu eleman, ordered vector space, Archimedean ordered vector space, Selfmajorizing element, Lattic ısomorphism, F𝗂𝗇𝗂𝗍𝖾 element
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tezin ana sonucu, bir vektör örgüsünü banach örgüsü haline getiren tüm örgü normlarının eşdeğer olmasıdır. Ayrıca herhangi bir dedekind tam banach örgüsü 𝕏 için 𝜑1(ℒ𝑟(𝕏)) = ℒ𝑟(𝕏) dir ancak ve ancak 𝑑𝑖𝑚𝕏 < ∞ dir. 𝕏 ve 𝕐 iki banach örgüsü öyle ki 𝕏 bir 𝐴𝐿-uzayı ve 𝕐 bir sıra birimli dedekind tam verktör uzay olsun. 𝜑1(ℒ𝑟(𝕏, 𝕐)) = ℒ𝑟(𝕏, 𝕐) ise, 𝕏 kafesi bir 𝐴𝐿 -uzayına izomorfiktir ve 𝕐 vektör örgüsü bir 𝐴𝑀 -uzayına izomorfiktir. Aynı varsayımlar altında, ℒ𝑟 (𝕏, 𝕐) sıra birimli bir rank bir operatöre sahiptir. Herhangi bir 𝒽 ∈ 𝜑1(𝕏′) ve herhangi bir 𝑦 ∈ 𝕐 için rank bir 𝒽 ⊗ 𝑦 𝚘𝗉𝚎𝗋𝖺törü 𝒦(𝕏, 𝕐)'de sonlu bir elemandır. 2023, 44 sayfa
Özet (Çeviri)
The main result of this thesis asserts that all lattice norm 𝗌 𝗍𝗁𝖺𝗍 make a vector lattice into a Banach lattice 𝖺𝗋𝖾 equivalent. Also, for any D𝖾𝖽𝖾𝗄𝗂𝗇𝖽 complete Banach latt 𝕏, then φ1(ℒr(𝕏)) = ℒr(𝕏) if and only if 𝑑𝑖𝑚𝕏 < ∞. Let 𝕏 and 𝕐 be two Banach lattices and 𝕏 be an 𝐴𝐿 - space, 𝕐 D𝖾𝖽𝖾𝗄𝗂𝗇𝖽 complete with an 𝗈𝗋𝖽𝖾𝗋 unit. If 𝜑1(ℒ𝑟(𝕏, 𝕐)) = ℒ𝑟(𝕏, 𝕐), then 𝕏 is lattice isomorphic 𝗍𝗈 an 𝐴𝐿-space and 𝕐 is lattice isomorphic to an 𝐴𝑀-space. Under the same assertions ℒ𝑟(𝕏, 𝕐) has a rank one operator as an 𝚘rd𝚎r unit. If for any 𝒽 ∈ 𝜑1(𝕏′) and for any 𝑦 ∈ 𝕐, the rank one operator𝒽 ⊗ 𝑦 is a 𝖿𝗂𝗇𝗂𝗍𝖾 element in 𝒦(𝕏, 𝕐). 2023, 44 pages