Unıty oyun motoru ile asteroit madenciliği oyunu geliştirilmesi
Development of asteroid mining game with unity game engine
- Tez No: 847771
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN ÜNSALAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mekatronik Mühendisliği, Mechatronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Oyun, asteroit madenciliği, eğitimdeki dijitalleşme, Game, asteroid mining, digitalization in education
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mekatronik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tez, asteroit madenciliği oyununun tasarımı, geliştirme süreci, kullanıcı arayüzü entegrasyonu kapsamaktadır ve dijital eğitimdeki etkilerini araştırmaktadır. Oyun, oyunculara madencilik şirketi yönetme fırsatı sunarak asteroit madenciliğinin zorlukları ve fırsatlarıyla yüzleşme imkanı tanımıştır. Dijital araçlar ve oyunlaştırmanın karmaşık konuların anlaşılmasına katkı sağlamada nasıl kullanılabileceğini gösteren Unity ile geliştirilen bu oyun, interaktif deneyimle öğrenciler arasında merak, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini teşvik etmektedir. Dijital eğitimin geleceği, teknolojinin ilerlemesiyle daha etkileyici ve etkili öğrenme deneyimleri sunma potansiyeli taşımaktadır. Asteroit madenciliği gibi oyunların eğitim müfredatına entegre edilmesi, teorik kavramları pratiğe dönüştürerek öğrenme deneyimini güçlendirebilir. Bu sürükleyici öğrenme yaklaşımı, öğrencilere dinamik ve kişiselleştirilmiş bir eğitim ortamı sunma potansiyeline sahiptir.Sonuç olarak, asteroit madenciliği oyununun geliştirilmesi, dijital araçların ve oyunlaştırmanın eğitimi geliştirmedeki potansiyelini örneklendirmektedir. İnteraktif oynanış, etkileşimli görselleştirmeler ve ilgi çekici anlatıların entegrasyonu dinamik bir öğrenme deneyimi sunar. Dijital eğitim sürekli olarak gelişirken, teknoloji, oyunlaştırma ve eğitimin bir araya geldiği yenilikçi uygulamalar, erişilebilir, etkileşimli ve etkili bir öğrenme ortamını şekillendirecektir.
Özet (Çeviri)
This thesis contains the design, development process, and user interface integration of an asteroid mining game, exploring its effects in digital education. The game provides players with the opportunity to manage a mining company, allowing them to confront the challenges and opportunities of asteroid mining. Developed using Unity, the game demonstrates how digital tools and gamification can contribute to understanding complex topics. It encourages curiosity, critical thinking, and problem-solving skills among students through interactive experiences. The future of digital education holds the potential to offer more impactful and effective learning experiences with advancing technology. Integrating games like asteroid mining into educational curricula can enhance the learning experience by bridging theoretical concepts with practical applications. This immersive learning approach has the potential to create a dynamic and personalized educational environment for students.In conclusion, the development of the asteroid mining game exemplifies the potential of digital tools and gamification in enhancing education and increasing awareness of complex subjects. By integrating interactive gameplay, immersive visualizations, and engaging narratives, the game provides a dynamic learning experience. As digital education continues to evolve, innovative applications combining technology, gamification, and education will shape a more accessible, interactive, and effective learning landscape.