Investigation of student experiences in flipped programming using epistemic network analysis
Tersyüz edilmiş programlamada öğrenci deneyimlerinin epistemik ağ analizi ile incelenmesi
- Tez No: 849141
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERKAN ER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: Flipped Class Öğrenme, Epistemik Ağ Analizi, Teknik Ders, Flipped Class Learning, ENA, Programming Course
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Tersyüz edilmiş, eğitim sürecinin tersine çevrilmesi olarak bilinen bir yöntem olarak, sınıflarda katılımı artırmak ve öğrenme sonuçlarını iyileştirmek amacıyla birçok araştırmacının ilgisini çekmiştir. Bu yöntem, dijital platformlar aracılığıyla uygulandığında, geleneksel öğrenme süresini sınıf duvarlarının ötesine taşır. Programlama derslerinde, flipped learning; sınıf içi talimatın bir kısmını veya tamamını kaydedilmiş videolar ve diğer multimedya formatları aracılığıyla sunmayı içerir, geri kalan sınıf süresi ise öğrencilerle işbirliğine dayalı, uygulamalı çalışmalara ayrılır (Flipped Learning Network, 2014). Bu çalışmanın amacı, flipped öğretim yöntemiyle verilen teknik derslere katılan 59 öğrencinin deneyimlerini araştırmak ve anlamaktır. Aynı eğitmen tarafından yürütülen iki ders için bir anket uygulanmıştır. Anket sonuçları, ana temaları belirlemek için tematik analiz uygulanarak analiz edildi, ardından bu temalar arasındaki ilişkileri anlamak için epistemik ağ analizi gerçekleştirildi. Analiz, öğrencilerin deneyimlerini anlamanın cinsiyetin rolünü belirlemek için ayrı ayrı erkek ve kadın katılımcılar için gerçekleştirildi ve bulgular karşılaştırıldı. Sonuçlar, öğrencilerin, derse önceden hazırlık kaynaklarından, etkileşimli kodlama egzersizlerinden ve uygulamalı aktivitelerden fayda sağladığını, bu durumun iletişim becerilerini, motivasyonu ve olumlu bir öğrenme atmosferini artırdığını göstermektedir. Ancak, öğrencilerin önceden bilgiye sahip olmayanlar, zaman sıkıntısı çekenler ve artan ders yükü ile başa çıkmakta zorlananlar için zorluklar ortaya çıkmaktadır. Çalışma ayrıca öğrencilerin deneyimlerinde cinsiyet farklılıklarını inceleyerek, erkek öğrencilerin genellikle kadın meslektaşlarına göre daha yoğun ve çeşitli bilişsel bağlantılar kurma eğiliminde olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Several researchers have been drawn to the use of flipped learning in classrooms as a way to enhance engagement and improve learning outcomes. Through the implementation of digital platforms, flipped learning, also known as the inversion of the educational process, spreads the usual hours of learning period outside of the walls of the classroom. In programming courses, flipped learning involves delivering some or all of the classroom instruction through recordings and other media formats, with the remaining class time being spent on cooperative, hands-on exercises with the programming course students (Flipped Learning Network, 2014). The aim of the study is to investigate and understand the experiences of 59 students in technical courses taught with the flipped teaching method. The survey applied to two courses by the same instructor. The results of the survey were analyzed; thematic analysis was applied to identify the main themes and then epistemic network analysis was conducted to understand the relationship among these themes. The analysis was performed for males and females separately to identify the role of gender in understanding students' experiences and the experiences of the students are compared. Findings indicate that students benefit from pre-class resources, interactive coding exercises, and hands-on activities, leading to improved communication skills, motivation, and a positive learning atmosphere. However, challenges arise for students lacking prior knowledge, facing time constraints, and dealing with the increased workload. The study also delves into gender differences in students' experiences, revealing that male students tend to form denser and more varied cognitive connections compared to their female counterparts.