Üniversitelerin öğrencileri üzerindeki imajı: Bir devlet üniversitesi örneği
Image of universities on students: Example of a state university
- Tez No: 850749
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDÜLHAKİM BAHADIR DARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kurum İmajı, Yalova Üniversitesi, Öğrenciler, Institutional image, Yalova University, students
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yalova Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Rekabetin özel kurumlar arasında daha yoğun olduğu bilinse de günümüzde artık devlet kurumlarında da rekabet ortamı doğmuştur. Kurumların birbirleri ile rekabete girmesi imaj kavramının önemini daha da arttırmıştır. Kurumların varlıklarını devam ettirmeleri ve toplum nezdinde olumlu bir resim oluşturmaları için büyük önem arz eden imaj kavramı üniversiteler içinde önemli hale gelmiştir. Olumlu imaj oluşturan üniversiteler nitelikli öğrencileri ve donanımlı hocaları kendi kurumlarına çekerek hem üniversitenin hem de üniversitenin bulunduğu ilin imajını olumlu yönde artırmış olacaktır. Araştırmanın konusu bir devlet üniversitesi olan Yalova Üniversitesin de okuyan öğrencilerin nezdindeki imajdır. Araştırmanın amacı Yalova Üniversitesi öğrencilerinin zihinlerinde okudukları üniversitenin imajını belirlemektir. Araştırma Yalova üniversitesi öğrencileri üzerinde uygulanmış, nitel araştırma tekniği kullanılmıştır. Anket çalışmasında toplam 22 soru sorulmuştur. Toplamda 310 kişiye ulaşılan araştırmada anket Google Forms üzerinden öğrencileri sms ve mail yolu ile gönderilmiştir.
Özet (Çeviri)
Although it is known that competition is more intense among private institutions, today competitive environment has also emerged in state institutions. The competition of institutions with each other has increased the importance of the image. The concept of the image, which is of great importance for institutions to continue their existence, and to create a positive picture in the sight of society, has also become important for universities. Universities that build a positive image will attract qualified students and well-equipped professors to their institutions, thereby positively increasing the image of both the university and the province of the university. The subject of the research is the image in the eyes of the students studying at Yalova University, a state university. The research aims to determine the image of the university they study in the minds of Yalova University students. The survey was applied to the students of Yalova University by using qualitative research techniques. A total of 22 questions were asked in the survey study. The research reached 310 people in total, and the questionnaire was sent to the students via Sms and E-mail and made on Google Forms.