The effect of perceived social media marketing performance on brand image the example of Libyan aviation sector
Algılanan sosyal medya pazarlama performansının marka imajına etkisi Libya havacılık sektörü örneği
- Tez No: 852782
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NİHAT GÜMÜŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sivil Havacılık, Civil Aviation
- Anahtar Kelimeler: Havacılık, Libya, Marka İmajı, Pazarlama, Performans, Sosyal Medya, Aviation, Brand Image, Libya, Marketing, Performance, Social Media
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Hava Taşımacılığı Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Sosyal medyanın hızla yükselmesi ve yeni iletişim teknolojilerinin bütünleşik pazarlama iletişimi faaliyetlerini etkilemesi nedeniyle işletmeler, var olan müşterilere ulaşmak, yeni müşteriler kazanmak, güven oluşturmak ve marka imajını korumak amacıyla sosyal medyayı kullanarak pazarlama iletişimi faaliyetlerini yürütürken birbirlerinden farklılaşmak zorundadır. Bu tez, algılanan sosyal medya performansı ile marka imajı arasındaki olumlu veya olumsuz ilişkide demografik bilgilerin bir fark yaratıp yaratmadığını incelemektedir. Bu araştırma, tanımlayıcı bir alan çalışmasıdır. Anket, 5 puanlık Likert ölçeği kullanılarak iki ölçek üzerinden yanıtlanacaktır. Çalışmanın evrenini Libyan Airlines'i tercih eden tüketiciler oluşturur. Oluşturulan anket, 200 katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Anket soruları analiz edilirken tanımlayıcı istatistik yöntemleri kullanılacaktır. Kullanılan yöntemler faktör analizi, korelasyon analizi, ANOVA ve T-testidir. Katılımcıların eğitim durumu ile algılanan sosyal medya performansı arasında anlamlı bir fark olmadığı belirlendi. Katılımcıların gelir seviyeleri ile algılanan sosyal medya performansı arasında anlamlı bir fark olmadığı belirlendi.
Özet (Çeviri)
With this rapid rise of social media and new communication technologies affecting integrated marketing communication activities, businesses have to differentiate from each other while carrying out marketing communication activities by using social media to reach their existing customers, gain new ones, give trust, and protect their brand image. This thesis examines whether or not demographic information makes a difference in the positive or negative link between perceived social media performance and brand image. This research is a descriptive field study. Two scales will be answered in the survey using a 5-point Likert scale. The universe of the study is the consumers who have preferred Libyan Airlines. The created questionnaire will be carried out with 200 participants. Descriptive statistical methods will be used while analyzing the survey questions. The methods used are factor analysis, correlation analysis, ANOVA, and T-test. It was determined that there was no significant difference between the educational status of the participants and their perceived social media performance. It was determined that there was no significant difference between the income level of the participants and the perceived social media performance.