Harran ovası koşullarında farklı ekim zamanlarının hayvan pancarında (beta vulgaris var. rapacea koch.) verime etkisinin saptanması
  1. Tez No: 85323
  2. Yazar: MEHMET AÇANAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUNUS ŞILBIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Harran Plain, Fodder Beet, Sowing Time, Root Yield, Root Weight, Root Diameter, Root Length, Root Number, Leaves Yield. vn
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET HARRAN OVASI KOŞULLARINDA FARKLI EKİM ZAMANLARININ HAYVAN PANCARINDA {Beta vulgaris var. rapacea Koch.) VERİME ETKİSİNİN SAPTANMASI Mehmet AÇANAL Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 1999, Sayfa: 59 Bu çalışma; Harran Ovası ekolojik şartlarında, 1997-1998 yılları arasında, farklı ekim zamanlarının hayvan pancarında, verim ve diğer bazı özelliklerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, yedi farklı tarihte (15 Aralık, 1 Şubat, 15 Şubat, 1 Mart, 15 Mart, 1 Nisan, 15 Nisan) ekim yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; incelenen özellikler yönünden ekim zamanları arasında önemli derecede farklılık oluşmuş ve kök - gövde sayısı bakımından 1 ve 15 Nisan tarihli ekimler en iyi çıkışı göstermiştir. Kök - gövde verimi, kök - gövde ağırlığı, kök - gövde çapı, kök - gövde uzunluğu, bitki başına yaprak verimi ve dekara yaprak verimi bakımından ise 15 Aralık tarihindeki ekim en uygun dönemi oluşturmuştur. Anahtar Kelimeler : Harran Ovası, Hayvan pancarı, Ekim Zamanı, Kök- Gövde Verimi, Kök-Gövde Ağırlığı, Kök-Gövde Çapı, Kök-Gövde Uzunluğu, Kök-Gövde Sayısı, Yaprak Verimi. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis DETERMINATION OF EFFECT OF DIFFERENT SOWING DATES ON FODDER BEET'S (Beta vulgaris var. rapacea Koch.) YIELD UNDER HARRAN PLAIN CONDITIONS Mehmet AÇANAL Harran University Graduate School of Natural And Applied Science Department of Field Crops 1999, Page: 59 This study has been conducted in 1997-1998 to determine the effects of different sowing dates on fodder beet's yield and other characthers under Harran Plain ecological conditions. Significant differences were obtained from sowing dates for all characthers. Highest root number was obtained from 1-15 April sowing dates. Highest root yield, root weight, root diameter, root length, leaves yield per plant and leaves yield were obtained from 15 December sowing date.