Comperative analysis of pirate identity, game mechanics and world building in pirate-themed games
Korsan temalı oyunlarda korsan kimliği, oyun mekaniği ve dünya inşasının karşılaştırmalı analizi
- Tez No: 854415
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜVEN ÇATAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Korsan Temalı Video Oyunları, Video Oyunları, Korsan Kimliği, Oyun Mekanikleri, Dünya İnşası, Pirate-themed Video Games, Video Games, Pirate Identity, Game Mechanics, World Building
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dijital Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Korsan teması video oyunları için popüler bir temadır. Yasalardan bağımsız bir hayatı, açık denizlerdeki maceraları, hazine avını, şöhreti ve heyecan verici çatışmaları temsil ederler. Bu çalışma, korsan kimliği, oyun mekanikleri ve dünya inşa edici unsurlar üzerinden geniş bir yelpazede korsan temalı video oyunları arasında karşılaştırmalı bir analiz sunar. Korsan temalı video oyunlarını inceleyerek, korsanların tasvirini ve karakter naratiflerinin, gemi navigasyonu ve dövüş gibi sürükleyici oyun mekaniklerinin rolünü detaylandırır. Araştırma, korsan mitolojisinin etkileyici, keşfetmeye dayalı ortamlarını yaratmada detaylı dünya inşasının önemini vurgular. Bulgular, korsan kimliğinin temsili, maceracı oyun mekanikleri ve korsan temalı oyunlarda bir korsan dünyasını oluşturan korsan unsurları hakkında bilgi verir. Bu tema içinde gelecekteki oyun geliştirmeleri için içgörüler sunarak, hem oyun geliştiricileri hem de korsan temalı video oyunlarının dinamikleriyle ilgilenen akademisyenler için değerli perspektifler sağlayan bu özet analiz, önemli katkılar sunar.
Özet (Çeviri)
Pirate theme is a popular theme for video games. They offer an image of a life without any law, adventures on high seas, treasure hunting and fame and thrilling combat. This study provides a comperative analysis of pirate-identity, game mechanics and world building elements across a spectrum of pirate-themed video games. By examining pirate-themed video games, it highlights portrayal of pirates and detailing the role of character naratives, immersive game mechanics like ship navigation and combat. The search underscores the importance of detailed world-building in creating engaging, explorative environments of pirate-lore. Findings gives information about representation of pirate identity, adventureous game mechanics and what are the pirate elements that build a pirate world in pirate-themed games. offering insights for future game development within this theme. This condensed analysis provides valuable perspectives for both game developers and scholars interested in the dynamics of pirate-themed video gaming.