Kanatlı hayvanlarda biyoteknolojik çalışmalar
Biotechnological studies in poultry
- Tez No: 85518
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLDEHEN BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Biyoteknoloji, kanatlı hayvanlar, genetik haritalandırma, transgenik kanatlılar, endogenik virüsler, MHC, ısı-şok proteinleri, Biotechnology, poultry, genetic mapping, transgenic birds, endogenic viruses, MHC, heat-shock proteins
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 171
Özet
V ÖZET KANATLI HAYVANLARDA BİYOTEKNOLOJİK ÇALIŞMALAR BURDURLU, Altuğ Yüksek Lisans Tezi, Zootekni Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güldehen Bilgen Mayıs 1999, 155 sayfa Bu tezde yaklaşık olarak son 10 yıldaki kanatlılar üzerinde yapılan biyoteknolojik çalışmalar derleme şeklinde bir araya getirilmiştir. Bu çalışmalar kısaca haritalandırma, organizmaya gen aktarımı, virüsler, MHC unsuru, sağlık, türler ve hatlar, kantitatif karakterler, ısı-şok proteinleri, cinsiyet tayini ve beslenme ana başlıkları altında 10 grup içinde sunulmuştur. Biyoteknolojik çalışmaların sunduğu kolaylıklar, sağladığı avantajlar ile birlikte bu alandaki son gelişmeler irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT BIOTECHNOLOGICAL STUDIES IN POULTRY BURDURLU, Altug MSc in Animal Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Güldehen BİLGEN May 1999, 155 pages In this thesis, biotechnology studies involving the poultry that approximately 10 years have been studied. This studies are briefly 10 basic groups that including mapping, gene transfer, viruses, MHC elements, health, species and lines, quantitative traits, heat-shock proteins, sex determination and feeding. The advantages of biotechnological studies and their easiness with last developments about this area have been considered.