A qualitative research about understanding factors on international trade between Northern Syria & Türki̇ye
Kuzey Suriye & Türkiye arasındaki uluslararası ticaret üzerine etkileyen faktörleri anlamaya yönelik nitel bir araştırma
- Tez No: 855626
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EVRİM İLDEM DEVELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası Ticaret, International Trade
- Anahtar Kelimeler: Suriye Devrimi, uluslararası ticaret, ticaret değişimi, çatışma etkilenen bölgeler, Syrian revolution, international trade, trade exchange, conflict-affected regions
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Dış Ticaret Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışma, Suriye devriminin Ras Al Ain ve Tal Abyad bölgelerinde uluslararası ticaret değişimine olan etkisini derinlemesine mülakat yoluyla incelemeyi hedeflemiştir. Çalışma, devrim öncesi, sırası ve sonrasındaki ticaret desenlerindeki değişiklikleri analiz etmeyi ve bu değişiklikleri etkileyen faktörleri keşfetmeyi amaçlamaktadır. Araştırma, keşfedici ve tarihsel bir yaklaşım benimseyerek öncelikle nitel yöntemlere odaklanmıştır. Farklı ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren yerel tüccarlarla gerçekleştirilen derinlemesine görüşmeler, farklı dönemlerde ticaret üzerine kişisel deneyimleri ve bakış açılarını anlamak için kritik önem taşımaktadır. Bulgular, devrim sırasında uluslararası ticaretin önemli ölçüde aksadığını ve ticaret akışlarını olumsuz etkilediğini göstermektedir. Ancak devrim sonrasında, bölgeler arasında ticaret değişim hızlarında belirgin bir iyileşme ve artış yaşandığı görülmektedir. Bu nitel bulgular, siyasi süreç ile ticaret dinamikleri arasındaki karmaşık ilişkiyi derinlemesine anlamamızda büyük bir katkı sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This research project delves into the profound impact of the Syrian revolution on international trade exchange within the regions of Ras Al Ain and Tal Abyad with the in depth-interview research method. The study sets out to scrutinize the transformations in trade patterns before, during, and after the revolution while closely examining the catalysts behind these shifts. Employing an exploratory and historical methodology, this research predominantly uses qualitative methods. Extensive interviews were conducted with local merchants spanning various trade sectors, extracting invaluable insights into their experiences and viewpoints regarding trade across distinct periods. The findings lay bare a substantial disruption in international trade during the revolution, exerting a detrimental influence on trade flows. However, post-revolution, a discernible convalescence is witnessed, underscored by a noteworthy surge in trade exchange rates between the regions. These revelations significantly enhance our comprehension of the intricate interplay between political turmoil and trade dynamics in regions gripped by conflict, largely through the personal narratives and detailed accounts provided by those directly involved in the trade sector.