Belirli bir alan içinde alternatifli olarak hazırlanan damla sulama projelerinden optimum olanının seçimi üzerine bir çalışma
A Study about choosing the optimum one of drip irrigation projects which was prepared alternative for specific area
- Tez No: 85576
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ALİ UL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Damla sulama, Ekonomik analiz, Alan büyüklüğü, Drip Irrigation, Economik Analysis, Size of Area
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
m ÖZET BELİRLİ BİR ALAN İÇİN ALTERNATİFLİ OLARAK HAZIRLANAN DAMLA SULAMA PROJELERİNDEN OPTİMUM OLANTN SEÇİMİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA KAPTAN, Muharrem Yüksek Lisans Tezi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Ali UL Haziran 1999, 98 sayfa Bu çalışmanın öncelikli amacı, damla sulama sistemi uygulanan çeşitli büyüklükteki arazilerde dekara maliyetin nasıl değiştiğini görmek ve bu projelerden optimum olanının saptanmasıdır. Diğer amacı damla sulama sistemini tanıtmak ve gerekliliğini ortaya koymaktır. Damla sulama sistemlerinin ekonomik olabilmesi için, bu sistemlerin uygulanacağı alanların belirli büyüklükte olması gerekmektedir. Bu tez sonucunda damla sulama sistemi uygulanacak alanda su kaynağının yeri ve arazi şekline bağlı olarak, alan büyüdükçe dekara maliyetin düştüğü görülmüştür.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT A STUDY ABOUT CHOOSING THE OPTIMUM ONE OF DRIP IRRIGATION PROJECTS WHICH WAS PREPARED ALTERNATIVELY FOR SPECIFIC AREA KAPTAN, Muharrem MSc in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Ali UL June 1999, 98 pages The first goal of this work is to see how the cost differs for areas of various bigness on which drip irrigation system is applied, and to fix the optimum one. The other aim is to introduce the drip irrigation system and to prove the necessity of it. It is necessory that the area on which the drip irrigation system will be applied is at certain largeness for being economic. At the end of this thesis it has been seen that at the area on which the drip irrigation system will be applied the cost decreases depending on the place of water source and the shape of area.