Levrek (Dicentrarchus labrax L.) prelarvalarında değişik tuzluluk uygulamalarının vitellus kesesi ve yağ damlası absorbsiyonuna, sindirim tüpüne, boyca gelişimi ile yaşama yüzdesine etkisi
  1. Tez No: 85634
  2. Yazar: HALİL ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ATİLLA ALPBAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Levrek, Prelarva, tuzluluk, vitellüs kesesi, yağ damlası, sindirim tüpü, yaşama yüzdesi, Sea bass, Prelarvae, salinity, Yolk-sac, oil-globule, digestive line, survival rate
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
IV ÖZET LEVREK (Dicentrarchus labrax L.) PRELARVALARTNDA DEĞİŞİK TUZLULUK UYGULAMALARININ VİTELLUS KESESİ VE YAĞ DAMLASI ABSORBSİYONUNA, SİNDİRİM TÜPÜNE, BOYCA GELİŞİMİ İLE YAŞAMA YÜZDESİNE ETKİSİ ŞEN, Halil Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Atilla ALPBAZ Şubat 1999, 89 Sayfa Bu çalışmada, anüs ve ağız açılana kadar, doğal deniz suyu tuzluluğu (%o37) kontrol grubu kabul edilerek, beş günde tuzluluk düşürme protokolü arasında, larvaların boy ve sindirim tüpü gelişimleri ile vitellüs kesesi ve yağ damlası tüketimleri incelenmiştir. Bu amaçla çalışmalar, Tl ve T2 tanklarındaki tuzluluk iki günde %o26'ya, T3 ve T4 tanklarındaki tuzluluk beş günde %o26'ya indirilmiş ve T5 ve T6 tankları %o37 tuzlulukta tutulmuştur. Bu sonuçlara göre en yüksek yaşama yüzdesi doğal deniz suyu kullanılan T5 ve T6 tankında bulunmuştur. Ek olarak, en iyi total boy ve sindirim tüpü gelişimi ile endogen besin rezervlerinin absorbsiyonu tuzluluğun 5 gün süresince düşürüldüğü T3 ve T4 tanklarında tespit edilmiştir. Bununla birlikte, T1,T2 tankındaki 2 gün ile 5 gün süresince tuzluluk düşürme protokolleri arasında önemli farklılıklara rastlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECTS OF SALINITY VARIATIONS ON THE ABSORPTION OF YOLK-SAC AND OIL GLOBULE, DEVELOPMENT OF DIGESTIVE LINE AND SURVIVAL RATE IN PRELARVAE OF EUROPEAN SEA BASS {Dicentrarchus Labrax L.,1758) ŞEN, Halil MSc Fisheries Eng. February 1999, 89 Papers In this study, until the opening of anus and mouth, natural sea water (%o37) is considered as the control group, that the development of length and digestive line, yolk-sac and oil-globule are examined comparison of salinity reduction in 5 and 2 days. The studies with this aim, the salinity of tanks Tl and T2 are decreased to %o26 in two days, T3 and T4 to %o26 in five days and T5 and T6 are kept at %o37. As a result of this study, the highest survival rates were found in natural sea water tanks T5 and T6. In addition, the best total and digestive line development and absorption of endogenous food reserves were determined in decreasing salinity during 5 days in T3 and T4 tanks. However, there were no significant differences between 5 days and 2 days İn Tl and T2 reduced salinity protocol.