Tarla bitkilerinde kullanılan tarım ilaçları veri tabanı üzerinde bir araştırma
A Study on pest database used at fields crops
- Tez No: 85694
- Danışmanlar: PROF. DR. NAZİMİ AÇIKGÖZ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Taran İlaçlan Veritabam, Fungisit, Herbisit, Visualdbase, Ticari Ad, Etkili Madde, Ruhsatlı İlaçlar, Pestisit, Fungisit, Herbisit, Visualdbase, Agricultural Chemicals Database, Trade Mark, Effected Content, Sertificated
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
IV ÖZET TARLA BİTKİLERİNDE KULLANILAN TARIM İLAÇLARI VERİ TABANI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA ERYILMAZ, Hayrettin Doktora Tezi, Tarla Bitkileri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Nazimi AÇIKGÖZ 1999 Bu çalışma, Tarla Bitkilerinde kullanılan taran ilaçlan hak kında veri tabanı oluşturmak için yapılmıştır. Bu amaçla Visualdbase 5.5 kullanılmıştır. Çıktıların ASCII formatına dönüştürülmesine veya yazdırılmasına imkan sağlanarak son kullanıcı için oldukça önemli kolaylıklar ve esneklikler ile donatılmıştır. Sorgulama menüleri ile kullanıcıların aşağıdaki sorulara yanıt bulması sağlanmıştır; - Belli bir tarihden sonra çıkan ilaçlar; - Bazı hastalık, zararlı ve yabancı otlara kullanılan ilaçlar; - Herhangi bir etkili maddedeki ilaçlar; - Hangi zararlıya ne kadar dozda ilaç kulanılmalı.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT A STUDY ON PEST DATABASE USED AT FIELD CROPS ERYILMAZ, Hayrettin Ph.D. in Field Crop Supervisor: Prof.Dr. Nazimi AÇIKGÖZ 1999 This study has been carried out to create a database applica tion on agricultural chemicals used field crops. Visualdbase 5.5 has been used for this aim. Some important comfort and utilities have been supplied for the user by maintaining redirection of outputs to both printer and ASCII files. Search facilities allow the user to find out answer to a series of object related questions like; - which chemicals are sertificated after a given date, - which chemicals can be recomended for a given pest, fungus or weed, - where can we use a chemical given effected content, - Which dust chemical are use for given pest.