Askeri okulların eğitiminde toplam kalite yönetimi üzerine bir yaklaşım
An Essay on total quality management in education of military schools
- Tez No: 85954
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUNDA YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Kalite Çemberleri, Kaizen, PUKÖ, Total Quality Management, Quality Circles, Kaizen, PUKÖ II
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ASKERİ OKULLARIN EĞİTİMİNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜZERİNE BİR YAKLAŞIM ATAKAN ADAŞOGLU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANADİLİM DALI Danışman : Yrd.Doç.Dr. Funda YILDIRIM Yıl: 1999, Sayfa: Jüri : Yrd.Doç.Dr. Funda YDLDHUM Yrd.Doç.Dr. Rızvan EROL Öğ. Gör. Dr. Sami ARICA Günümüzde eğitim ve öğretim kurumlan olan okullarda insanlar eğitim faaliyetlerine artık, düşünce ve önerileri ile de katılmak istemekte, sistemin iyileştirilmesi faaliyetlerinde alınan kararların kendilerine mal edilmesini talep etmekte, ayrıca duygu ve düşüncelerini korkmadan ifade edebilme arzusu duymaktadırlar. Bu çalışma ile askeri okulların eğitiminde yukarıdaki özellikleri kapsayan bir yönetim felsefesi, yani toplam kalite yönetimi anlayışı üzerinde durulmuş, eğitim alanına nasıl tatbik edileceği ve kurumsallaştınlacağı hususlarına değinilmiştir. Çeşitli önerilerde bulunarak bir yaklaşım geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS AN ESSAY ON TOTAL QUALITY MANAGEMENT IN EDUCATION OF MILITARY SCHOOLS ATAKAN ADAŞOGLU DEPARTMENT OF INDUSTRIAL ENGINNERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Yrd.Doç.Dr. Funda YILDHUM Year: 1999, Pages: Jury : Yrd.Doç.Dr. Funda YILDIRIM Yrd.Doç.Dr. Rızvan EROL Öğ. Gör. Dr. Sami ARICA Nowadays, people want to join activity of education with their advice and opinions demand for owning decisions which are taken in activities of develop and improve of system and also desire expressing their thought and feeling without any fear at schools which are institutions of training and education. In this work, it was studied on the philosophy of management which included features above and approach of management and understanding of total quality management. It was explained how to applied to education area and how to institutionalize. It was made approach by developing various advises