Türk mevduat bankalarının finansal performanslarının çok kriterli karar verme teknikleriyle değerlendirilmesi
Evaluation of the financial performance of Turkish deposit banks using multi-criteria decision making techniques
  1. Tez No: 859706
  2. Yazar: HAKAN TAŞTAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜKSEL AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Finansal Performans, Bankacılık, CRITIC, MAIRCA, Financial Performance, Banking, CRITIC, MAIRCA
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Türkiye'de finans sektörü içerinde bankaların önemli bir yeri bulunmaktadır. Geçmiş yıllarda bankalardaki problemlerin ekonomi üzerinde oluşturduğu olumsuzluk tecrübe edilmiştir. Bu nedenle bankaların sağlıklı çalışması ve yüksek performans göstermesi genel ekonomik performansa olumlu yönde yansıması beklenmektedir. Bu tez çalışmasında, Türkiye'de faaliyet gösteren 23 mevduat bankasının 2015-2022 yıllarına ait finansal performansı CRITIC ve MAIRCA yöntemleri ile analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Banks have an important place in the financial sector in Turkey. In the past years, the negative effects of problems in banks on the economy have been experienced. Therefore, healthy operation and high performance of banks are expected to reflect positively on the general economic performance. In this thesis, the financial performance of 23 deposit banks operating in Turkey for the years 2015-2022 is analyzed by CRITIC and MAIRCA methods.