Otomasyonlu yakıt satış sisteminde örnek bir müşteri ilişkileri yönetimi modeli
An exemplary customer relationship management model in automated fuel sales system
- Tez No: 861304
- Danışmanlar: PROF. DR. İKRAM DAŞTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Akaryakıt İşletmesi, Otomasyonlu Satış Sistemi, Hizmet İşletmesi, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Müşteri ilişkileri Yönetimi Yazılımı, Fuel Business, Automated Sales System, Service Business, Customer Relationship Management, Customer Relationship Management Software
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yalova Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu çalışmanın amacı, otomasyonlu yakıt satış sistemi distribütörlüğü yapan bir akaryakıt işletmesinin kendi çalışmalarında kullanmaya yönelik olarak hazırladığı müşteri ilişkileri yönetimi yazılımını incelemektir. Bu amaç çerçevesinde gerçek bir uygulama ölçeğinde konu ele alınmıştır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için çalışmada sırasıyla, hizmet işletmelerine, otomasyonlu satış sistemine, müşteri ilişkileri yönetim sistemine değinilmiş ve son bölümde de otomasyonlu yakıt satışı yapan bir işletmenin örnek müşteri ilişkileri yönetimi modeli ve bu modele bağlı yazılımı analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the customer relationship management software prepared by a fuel business engaged in automated fuel sales system distribution for its own operations. Within this framework, the subject has been addressed on a real application scale. To achieve this purpose, the study sequentially explores service businesses, automated sales systems, and customer relationship management systems. In the final section, an exemplary customer relationship management model and the associated software of a business involved in automated fuel sales are analyzed.