Geri Dön

Event-based infrastructure for reconciling distributed annotation records

Dağıtık meta data verilerinin uzlaştırılması için olay tabanlı altyapı

  1. Tez No: 864980
  2. Yazar: AHMET FATİH MUSTAÇOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GEOOFREY CHARLES FOX
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Indiana University Bloomington
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184

Özet

Bilgi; merkezi veri depoları, web sunucuları ve kullanıcı masaüstleri de dahil olmak üzere çeşitli konumlarda Web'in her yerine dağılmıştır. Merkezi veri depoları, eski stil kaynak paylaşımına yönelik teknikleri temsil ederken, bununla beraber P2P sistemleri gibi tamamen merkezi olmayan sistemler ise kullanıcıların üçüncü taraf bir veri deposuna bağlı kalmadan bilgi paylaşmasına olanak tanırlar. Bilgiyi bulmak ve paylaşmak için duyulan ihtiyaçlar, Web 2.0 uygulamalarının ortaya çıkmasına yol açtı. Bu yeni nesil Web 2.0 uygulamaları, eski stil P2P sistemlerinden farklı olarak sosyal medya araçlarında olduğu gibi yeni bir paylaşım yöntemi sağlarlar. Sosyal medya araçları; küçük gruplar, ekipler ve gruplar arasında bilgi bulma ve paylaşma gibi zorlu sorunları adreslerler. Çeşitli türdeki sosyal medya araçları farklı türdeki verileri desteklemek için kendi sistemlerini geliştirdiler. Örneğin Flickr; fotoğrafların etiketlenmesine ve paylaşılmasına olanak tanır, del.icio.us; yer imlerinin etiketlenmesine ve paylaşılmasına, Bibsonomy, CiteULike ve Connotea bilimsel yayınların etiketlenmesine ve paylaşılmasına, YouTube; videonun etiketlenmesine ve paylaşılmasına, 43Things; özel hayattaki hedeflerin etiketlenmesine ve paylaşılmasına imkan tanır. Bu çözümler arasında yer alan Sosyal medya araçları bilimsel yayınların paylaşılması açısından birbiriyle uyumlu değildirler. Ayrıca, bu araçların bilimsel verilerin meta verilerini temsil etme de ve güncellenen kayıtlar için zaman damgası bilgilerinin sağlanması konusunda da sınırlamaları vardır. Bu tezde, çeşitli kaynaklardan gelen bilimsel yayınlara ait meta verileri temsil etmek ve uzlaştırmak üzere verimli, ölçeklenebilir, esnek ve modüler bir mimariye sahip olan web servis teknolojisini kullanan olay tabanlı bir altyapısı sunulmaktadır. Sistem olay tabanlı altyapıyı kullanarak çeşitli lokasyonlarda tutulan ve birbirleri ile tutarlı olan bilimsel içeriklerin temsili konusunda iyimser bir kopyalama yaklaşımını benimsemektedir. Ayrıca, akademik yayınlar için kullanılan sosyal medya araçlarında mevcut olan sorunların üstesinden gelmek için önerilen mimarinin uygulanabilirliğini göstermek üzere demo sistemin deneysel bir değerlendirmesi de sunulmaktadır.

Özet (Çeviri)

Information is spread all over the Web in various locations including centralized repositories, web servers and user desktops. Centralized repositories represent the old fashion techniques for resource sharing, whereas completely decentralized systems such as P2P systems allow users to share information without depending on a third party repository. The necessities to find and share information led to development of emergent Web 2.0 applications. These new Web 2.0 applications such as social bookmarking tools introduce a new way of sharing information rather than the old fashion and P2P systems do. Social bookmarking tools address the challenging problems of finding and sharing information among small groups, teams and communities. Various types of social bookmarking tools developed their own systems to support different kind of resources. Flickr, for example, allows the tagging and the sharing of photos, del.icio.us the tagging and the sharing of bookmarks, Bibsonomy, CiteULike and Connotea the tagging and the sharing of scholarly publications, YouTube the tagging and the sharing of video, and 43Things the tagging and the sharing of goals in private life. Social bookmarking tools for sharing of scholarly publications among these solutions are not interoperable with each other. Furthermore, they have limitations for representing the complete metadata of scientific documents and providing timestamp information for updated records. In this dissertation, we present service enabled Event-based Infrastructure to provide an efficient, scalable, flexible and modular architecture to represent and reconcile metadata of scholarly publications coming from various sources. The system utilizes Event-based Infrastructure and adopts an optimistic replication approach to represent the content of scientific documents located at several annotation tools consistent with each other with the added metadata fields and capabilities. We also present an empirical evaluation of the system to demonstrate applicability of this architecture to handle with the issues that exist in the annotation tools for scholarly publications.

Benzer Tezler

  1. A CORBA based infrastructure for command and control systems

    Komuta ve kontrol sistemleri için CORBA tabanlı altyapı yazılımı

    ALİ METİN BALCI

    Doktora

    İngilizce

    İngilizce

    2000

    Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve KontrolBoğaziçi Üniversitesi

    Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. SELAHATTİN KURU

  2. Supporting complex queries over structured P2P networks

    Başlık çevirisi yok

    ÖZGÜR DOĞAN ŞAHİN

  3. Event-based urban flood modelling with SWMM program

    SWMM programı kullanarak olay tabanlı kentsel taşkın modellemesi

    SEID DESSALEGN SHAFI

    Yüksek Lisans

    İngilizce

    İngilizce

    2022

    İnşaat MühendisliğiEskişehir Teknik Üniversitesi

    İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. MUSTAFA TOMBUL

  4. Etmen tabanlı dağıtılmış olay sistemi

    Agent based distributed event system

    ÖZGÜR KORAY ŞAHİNGÖZ

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    2006

    Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrolİstanbul Teknik Üniversitesi

    Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF.DR. A. COŞKUN SÖNMEZ

  5. Stochastic programming models for sustainable issues: Earthquake and forest fires

    Doğa olayları için stokastik programlama modelleri: Deprem ve orman yangınları

    SELMAN USLU

    Yüksek Lisans

    İngilizce

    İngilizce

    2004

    Endüstri ve Endüstri MühendisliğiBoğaziçi Üniversitesi

    Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. GÜLAY BARBAROSOĞLU