Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin işsizlik kaygısı ve girişimcilik durumlarının incelenmesi
Investigation of unemployment anxiety and entrepreneurship situations of students of the Faculty of Sports Sciences
- Tez No: 875450
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜDAVERDİ MAMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Girişimcilik Niyeti, İşsizlik Kaygısı, Entrepreneurship, Entrepreneurial Intention, Unemployment Concern
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN İŞSİZLİK KAYGISI VE GİRİŞİMCİLİK DURUMLARININ İNCELENMESİ Bu çalışmanın amacı, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin girişimcilik niyetleri, işsizlik kaygı düzeyleri ve demografik özellikleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma verileri, 241 öğrenciden elde edilmiştir ve anket yöntemiyle toplanmıştır. Anket formu, girişimcilik niyeti ve işsizlik kaygısı ile ilgili soruları içeren birinci bölümden oluşmaktadır; ikinci bölüm ise öğrencilerin demografik bilgilerini içermektedir. Veriler, SPSS programı kullanılarak çeşitli istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiştir, bunlar arasında betimsel istatistik, fark analizleri, korelasyon ve regresyon analizleri bulunmaktadır. Yapılan korelasyon analizi sonuçlarına göre, girişimcilik niyeti ile işsizlik kaygısı arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF UNEMPLOYMENT ANXIETY AND ENTREPRENEURSHIP SITUATIONS OF STUDENTS OF THE FACULTY OF SPORTS SCIENCES The aim of this study is to determine the level of relationship between students' entrepreneurial intentions and unemployment anxiety levels and demographic characteristics. The data was obtained through a survey from Niğde Ömer Halis Demir University Faculty of Sports Sciences students (n=241). While the first part of the survey form consists of entrepreneurial intention and unemployment anxiety, the second part includes the demographic characteristics of the students. The data were evaluated with descriptive statistics, difference analyses, correlation and regression analyzes using the SPSS program. According to the results of the correlation analysis; Negatively significant results were obtained between entrepreneurial intention and unemployment anxiety.