Siyasal iktidarın göç hakkındaki söylemlerinin ülke halkı ve göçmenler üstündeki etkileri: Türkiye, Avusturya ve Hollanda karşılaştırması
The effects of the political administration's discourses on migration on the people of the country and immigrants: A comparison of Turkey, Austria and the Netherlands
- Tez No: 877245
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİNEM ERAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Göç, Göçmen, İktidar Partileri, Siyasi Söylem, Siyasi Görüş, Immigration, Immigrants, Ruling Parties, Political Discourse, Political Opinion
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışma; Türkiye, Avusturya ve Hollanda'da bulunan siyasal iktidarların; mülteciler/göçmenler hakkındaki tutumlarını, söylemlerini, bu söylemlerin neticesinde ortaya çıkan göçmen politikalarını ve bu politikaların ülke halkı ve göçmenler üzerindeki etkilerini 2013 – 2023 yılları arasında karşılaştırmalı olarak incelemektedir. Çalışma konusu kapsamında; düzenli ve düzensiz göç kavramları açıklanmakta, göç kavramının tarihsel gelişimi, nedenleri ve sonuçları hakkında bilgiler verilmekte, göç hareketliliğinin, göç alan çalışmaya konu ülkelere etkisi de incelenmektedir. Göç hareketliliğinin yerel halklar üzerinde meydana getirdiği milliyetçilik ve ırkçılık eğilimleri, bu eğilimlerden beslenen vaka ülkelerdeki siyasi ve kültürel milliyetçiliğin iktidar partilerinin propagandalarına ve söylemlerine etkileri hakkında incelemeler sunulmaktadır. Yapılan bu çalışmanın ortaya çıkardığı veriler, analizler ve bulgular; bu konuda milliyetçiliğin farklı coğrafyalardaki ifade biçimleri ve göçmenler üzerindeki etkilerinin karmaşık doğasını vurgulamakta olup daha geniş ve esnek bir araştırmanın gerekliliğini desteklemektedir.
Özet (Çeviri)
This study, titled“Political Powers in Türkiye, Austria, and the Netherlands”offers a unique comparative analysis. It delves into the attitudes and discourses about refugees and immigrants, the resulting immigration policies, and their effects on citizens and immigrants between 2013 and 2023. Within the comprehensive scope of this study, the concepts of regular and irregular migration are not just explained but thoroughly examined. Information is given about the historical development of the concept of migration, its causes and consequences, and the effect of migration mobility on the countries subject to the study that receive migration. It meticulously examines the nationalism and racism tendencies that migration mobility creates on local people and the effects of political and cultural nationalism in the case of countries fed by these tendencies on the propaganda and discourses of the ruling parties, instilling confidence in the validity of our research. The data, analysis, and findings of this study underscore the intricate nature of nationalism's expressions in diverse geographies and its effects on immigrants. They also advocate for the importance of broader and more flexible research, hinting at the potential for further insights and the need for continued investigation.