Birlik beraberlik ve büünleşmenin seramik bünyeler üzerindeki anlatımları
Expressions of unity, togetherness and integration on ceramic structures
  1. Tez No: 879402
  2. Yazar: NURİYE DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUĞRUL EMRE FEYZOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Birlik, beraberlik, bütünleşme, Birey, Toplum, Unity, togetherness, integration, Individual, society
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
DEMİR Nuriye.“Birlik, Beraberlik ve Bütünleşmenin Seramik Bünyeler Üzerinden Anlatımları”, Yüksek Lisans Sanat Çalışması Raporu, Ankara, 2024 Toplum ve birey ilişkilerini konu alan sosyoloji disiplini içerisinde ve birçok alanda yer alan“birlik”,“beraberlik”ve“bütünleşme”kavramları sosyal düzenin sağlanması, gerekli şartların oluşturulması ve toplumu ilgilendiren kültür, sanat, eğitim, inanç, ticaret vb. alanlarda sağladığı katkılar bakımından araştırılmasına ihtiyaç duyulan özellikler gösterir. Toplumların yapısında etkili olan birlik, beraberlik ve bütünleşme kavramlarının bireysel ve kolektif kimliklerin oluşumlarındaki etkileşimleri toplum ve birey üzerinden aktarılacaktır. Tarihsel süreçlerden bugüne birlik, beraberlik ve bütünleşmelerin sağlanması, bireylerin yaşamında, grupların, toplumların ve medeniyetlerin oluşumunda, uluslararası kurum ve kuruluşlarda, dünya barışı ve yaşamın sürdürülebilirliği için gerekliliği araştırılarak, incelenecek ve tanımlanacaktır. Toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik birleşmelerin, bütünleşmelere etkileri, amaç ve ideal birliği, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımseverlik duygularına katkıları, sanatsal yaratıcılığa, kişisel ve ruhsal gelişmelere etkileri seramik form ve yüzeyler üzerinden aktarımlarla vurgulanacaktır. Bireyler arası ayrılık, çatışma ve kopuşların, seramik sanatı üzerinden gösterimleri kişisel yaratıcılığa ve evrensel bütünleşmeye tuttuğu ışığın izleri takip edilecektir.
Özet (Çeviri)
DEMİR Nuriye.“Unity, Togetherness and Integration Through Ceramic Bodies”Master of Arts Study Report, Ankara, 2024 In the discipline of sociology, which addresses the relationships between society and individuals, the concepts of“unity,”“togetherness,”and“integration”are essential for ensuring social order and creating necessary conditions. These concepts need to be investigated for their contributions in various fields concerning society, such as culture, art, education, belief, and commerce. The interactions of the concepts of unity, togetherness, and integration within the structures of societies will be observed through individual and collective identities. From historical processes to the present day, the necessity of achieving unity, togetherness, and integration in individuals' lives, the formation of groups, societies, and civilizations, in international institutions and organizations, and for world peace and the sustainability of life will be researched, examined, and defined. The impacts of social, cultural, and economic mergers on integrations, contributions to the senses of purpose and ideal unity, peace, brotherhood, solidarity, and benevolence, their effects on artistic creativity, personal and spiritual developments will be emphasized through representations on ceramic forms and surfaces. The traces of separations, conflicts, and disconnections among individuals, as depicted through ceramic art, will be followed for the light they shed on personal creativity and universal integration.