Türk halk müziğinin Almanyada yaşayan Türk toplumunda yansıması
Reflection of Turkish folk music in Turkish community living in Germany
- Tez No: 885788
- Danışmanlar: PROF. DR. ÜNAL İMİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Türk Halk Müziği, Almanya, Göç, Turkish Folk Music, Germany, Immigration
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Müziği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Türk Halk Müziği, Türkiye'de köklü bir geçmişe sahip olan ve Türk kültürünün önemli bir parçası olan geleneksel bir müzik türüdür. Almanya'da yaşayan Türk toplumu, Türk kültürünü ve değerlerini sürdürme konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Türk Halk Müziği de bu toplumun yaşamında ve kültürel mirasında önemli bir yer tutar. Almanya'da yaşayan Türk toplumu, Türkiye'den göç eden insanların ve nesillerinin oluşturduğu geniş bir topluluktur. Bu toplum hem Türk kültürünü sürdürme hem de Türk asıllı Almanya'da doğmuş ve büyümüş bireyler arasında bir bağ kurma amacı taşır. Türk Halk Müziği, bu bağlamda Almanya'da yaşayan Türk toplumu için önemli bir kimlik unsuru olarak görülebilir. Almanya'da yaşayan Türk toplumu, kültürel etkinlikler, festivaller, konserler ve etkinlikler aracılığıyla Türk Halk Müziği'ni yaşatmaya ve yaymaya çalışmaktadır. Bu müzik türü, Türk toplumunu bir araya getirerek ortak bir kültürel mirasa sahip çıkma ve bu mirası gelecek nesillere aktarma amacını güçlendirir. Türk Halk Müziği, Almanya'da yaşayan Türk toplumunun duygularını ifade etme, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirme, geleneklerini sürdürme ve kültürel kimliklerini koruma konularında önemli bir araç olabilir. Bu müzik türü, Türk toplumunu bir arada tutan bir bağ olarak işlev görerek hem Türk kültürünü yaşatma hem de Türk asıllı bireyler arasında bir birlik ve dayanışma hissi oluşturma yolunda önemli bir rol oynar. Almanya'da yaşayan Türk toplumunun Türk Halk Müziği'ne olan ilgisi ve katkısı büyük önem taşır. Bu müzik türü, Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından kritik bir rol oynar ve Türk toplumunu bir arada tutan önemli bir unsurdur. Bu bilgiler ışığında bu çalışmada Türk Halk Müziğinin Almanya'da Yaşayan Türk Toplumunda Yansıması konusu işlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Turkish Folk Music is a traditional music genre that has a long history in Turkey and is an important part of Turkish culture. The Turkish community living in Germany plays an important role in maintaining Turkish culture and values. Turkish Folk Music has an important place in the life and cultural heritage of this community. The Turkish community living in Germany is a large community of people who immigrated from Turkey and their descendants. This community aims both to maintain Turkish culture and to establish a bond between individuals of Turkish origin who were born and raised in Germany. In this context, Turkish Folk Music can be seen as an important element of identity for the Turkish community living in Germany. The Turkish community living in Germany tries to keep Turkish Folk Music alive and spread it through cultural events, festivals, concerts and activities. This genre of music brings the Turkish community together and strengthens the purpose of protecting a common cultural heritage and transferring this heritage to future generations. Turkish Folk Music can be an important tool for the Turkish community living in Germany to express their feelings, reinforce their feelings of unity and solidarity, maintain their traditions and preserve their cultural identity. By functioning as a bond that holds the Turkish community together, this genre of music plays an important role in both keeping Turkish culture alive and creating a sense of unity and solidarity among individuals of Turkish origin. The interest and contribution of the Turkish community living in Germany to Turkish Folk Music is of great importance. This genre of music plays a critical role in keeping Turkish culture alive and passing it on to future generations and is an important element that keeps the Turkish community together. In the light of this information, this study will focus on the reflection of Turkish Folk Music in the Turkish Community Living in Germany.