Forward foreign exchange contract: An instrument for hedging
- Tez No: 8994
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KÜRŞAT AYDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Döviz Riski, Döviz Kuru Riskine Karşı Korunma, Vadeli Anlaşma, Exchange Risk, Hedge, Forward Contract
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET VADELİ DÖVİZ ANLAŞMASI: DÖVİZ RİSKİNE KARŞI KORUNMA ARAÇLARINDAN BİRİ PINAR ORUÇ Yüksek Lisans Tezi, İşletme Enstitüsü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Kürşat Aydoğan Şubat 1990, 65 sayfa Vadeli döviz piyasası tüm dünyada sürekli gelişen konulardan biridir. Bu çalışmada, hem dünya, hem de Türkiye için bir yayın taraması. yapılmıştır. Finansal sistemdeki değişikliklere genel bir bakış verilmiş ve bu değişimlerin sonuçlarından biri, vadeli döviz piyasaları kurumsal olarak tanıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FORWARD FOREIGN EXCHANGE CONTRACT: AN INSTRUMENT FOR HEDGING PINAR ORUC MBA in Management Supervisor: Assoc. Prof, Dr. Kursat Aydogan February 1990, 65 pages Forward foreign exchange markets are continually improving all around the world. In this work, a literature survey is done both for the world and for Turkey. An overview of the changes in the financial systems is given and one of the outcomes of those changes; the forward markets are introduced in terms of its institutions.